Κρήτη: Γιατί προκλήθηκε πρόβλημα με την έλλειψη φαρμάκου για χημειοθεραπεία

Ηράκλειο
Κρήτη: Γιατί προκλήθηκε πρόβλημα με την έλλειψη φαρμάκου για χημειοθεραπεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι την Παρασκευή λύση στο πρόβλημα

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται γιατροί και αρμόδιοι φορείς όσον αφορά στην έλλειψη σκευάσματος χημειοθεραπείας που παρατηρήθηκε τον τελευταίο μήνα και στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο που αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της τακτικής και απαραίτητης θεραπείας που υποβάλλονται οι καρκινοπαθείς.

Όπως διαβεβαίωσε η διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, έχει γίνει ήδη η προμήθεια παρτίδας του φαρμάκου και μέχρι την Παρασκευή θα έχει διανεμηθεί στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Φθηνό σκεύασμα που δεν εισάγουν φαρμακευτικές

Πρόκειται για ένα παλιό και φθηνό σκεύασμα το οποίο οι φαρμακευτικές δεν εισάγουν, με αποτέλεσμα καρκινοπαθείς να μένουν ξεκρέμαστοι εν μέσω της θεραπείας τους. Αν και μια μικρή χρονική καθυστέρηση δεν θέτει σε κίνδυνο την ζωή των ασθενών, είναι σημαντικό να ακολουθείται το εκάστοτε σχήμα θεραπείας που ορίζει συγκεκριμένο χρόνο για τη χορήγησή του. 

Σε κάθε περίπτωση σταδιακά τα νοσοκομεία της Κρήτης προμηθεύονται σταδιακά το φάρμακο μέχρι την επόμενη φορά που θα ξεμείνουν, αφού όπως καλά γνωρίζουν γιατροί, φορείς και κυρίως οι ασθενείς στην πλάτη των οποίων οι μεγάλες εταιρείες μετρούν κέρδη χωρίς να υπολογίζονται οι ζωές και η υγεία των ανθρώπων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News