Ηράκλειο

Καρκίνος Μαστού και Γυναικολογικοί Καρκίνοι: Ενημέρωση για την έγκαιρη πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση

Στόχος η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των γυναικών

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο «Καρκίνος Μαστού και Γυναικολογικοί Καρκίνοι: Πρόληψη, Έγκαιρη Διάγνωση και Αντιμετώπιση», στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των γυναικών, της ευρύτερης κοινωνίας, σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού και των γυναικολογικών καρκίνων.

Η Διοργάνωση ήταν της Περιφέρειας Κρήτης -Αυτοτελές Τμήμα Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις Προώθησης Ισότητας των Φύλων στην Περιφέρεια Κρήτης 2018 – 2020» και με τη σύμπραξη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία από  το Κέντρο Καταγραφής Καρκίνου Κρήτης για τον καρκίνο του μαστού και τους γυναικολογικούς καρκίνους καθώς επίσης από την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης.

Στην ημερίδα, που είναι ανοιχτή για τους πολίτες, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, Πανεπιστημιακοί γιατροί, η διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, στελέχη εμπλεκόμενων υπηρεσιών, φορέων.

Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης σε θέματα Υγείας-Κοινωνικής Πολιτικής, ανέφερε σε δηλώσεις του, ότι, η «ημερίδα έχει στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον ευρύτερο γυναικείο πληθυσμό- τη φίλη, τη μητέρα, την κόρη, τη σύζυγο - την ευρύτερη κοινωνία, για τη σπουδαιότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, της σωστής αντιμετώπισης από ειδικό, των καρκίνων της γυναίκας».

«Όλοι έχουμε μια πολύτιμη γυναίκα στη ζωή μας που θέλουμε να είναι πάντα εδώ – ευτυχισμένη και υγιής- . Για να είναι κάθε γυναίκα, δίπλα στους αγαπημένους της , είναι σημαντικό να φροντίζει και η ίδια τον εαυτό της. Να προγραμματίζει κάθε χρόνο τις εξετάσεις της, να ακολουθεί μια υγιεινή ζωή , υγιεινή διατροφή και να απολαμβάνει τα οφέλη της σωματικής άσκησης.Η Πρόληψη, η Έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη θεραπεία από ειδικό σώζουν ζωές» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Λάμπρος Βαμβακάς.

Ειδικότερα, στη θεματική για τον καρκίνο του μαστού, παρουσιάστηκαν:  

συστάσεις για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της νόσου

οι εξελίξεις στη χειρουργική αντιμετώπιση, την ακτινοθεραπεία και τη θεραπεία σε πρώιμο και προχωρημένο στάδιο

συστάσεις για τη γενετική συμβουλευτική και έλεγχο στην καθημερινή πρακτική

Στη θεματική για τους γυναικολογικούς καρκίνους,αναπτύχθηκαν:

η πρόληψη του καρκίνου  του τραχήλου της μήτρας

η πρόληψη, η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, η χειρουργική και ογκολογική  αντιμετώπιση των γυναικολογικών καρκίνων

η διατήρηση γονιμότητας στο γυναικολογικό καρκίνο

Στη θεματική για την Πρόληψη, Υποστηρικτή Αγωγή – Ποιότητα Ζωής, αναπτύχθηκαν ζητήματα για:

τη σεξουαλική ζωή των γυναικών με καρκίνο

τον τρόπο ζωής που συμβάλει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της νόσου

τους προβληματισμούς που αναδύονται στην καθημερινή ζωή των γυναικών μέσα από την βιωματική τους εμπειρία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια