Λ. Βαμβακάς: Αποκαθίστανται σταδιακά οι ελλείψεις αντικαρκινικών φαρμάκων

Ηράκλειο
Λ. Βαμβακάς: Αποκαθίστανται σταδιακά οι ελλείψεις αντικαρκινικών φαρμάκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για παλιά και φθηνά φάρμακα που οι εισαγωγείς δεν ενδιαφέρονται να φέρουν.

Στον καιάδα οι ασφαλιστικές δικλίδες.   

«Από τον Αύγουστο στείλαμε επιστολή στο αρμόδιο Υπουργείο ζητώντας την ομαλοποίηση της κατάστασης. Διεθνές το πρόβλημα με τις ελλείψεις σε αντικαρκινικά φάρμακα» λέει στον 98,4 η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καίτη Αποστολίδου.

Για φαινόμενο που παρατηρείται συχνά μιλά στον 98.4 ο Διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής στο ΠαΓΝΗ Λάμπρος Βαμβακάς. Αναφέρει ότι υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας για την πολιτεία προκειμένου να εξασφαλίσει την επάρκεια των σκευασμάτων που συχνά παρουσιάζουν ελλείψεις, καθώς αυτά είναι παλιά και φθηνά και σημειώνει πως με βάσει την ενημέρωση της 7ης ΥΠΕ η κατάσταση φέρεται να ομαλοποιείται.

Οι καταγγελίες έγιναν από την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΟΚ), μετά από σωρεία παραπόνων που έχει δεχθεί από ασθενείς. Οι ελλείψεις έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση ή ακόμη και την ακύρωση προγραμματισμένων χημειοθεραπειών και σε νοσοκομείο της Κρήτης.

Πρόκειται για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου «οι γιατροί αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα εμπόδια στη χορήγηση των προβλεπόμενων θεραπειών», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News