Αθώος ο 40χρονος που μαχαίρωσε αμυνόμενος τον μεθυσμένο φίλο του

Ηράκλειο
Αθώος ο 40χρονος που μαχαίρωσε αμυνόμενος τον μεθυσμένο φίλο του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία χρόνια μετά το περιστατικό το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου δικαίωσε τον 40χρονο

 

Προσπάθησε να προστατεύσει τη γυναίκα του, την ανιψιά του και τον εαυτό του από άγρια επίθεση που δέχτηκε, όμως βρέθηκε να κάθεται στο «σκαμνί» κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο λόγος για έναν 40χρονο συντοπίτη μας, ο οποίος δικαζόταν για το αιματηρό περιστατικό που είχε λάβει χώρα πριν από περίπου 3 χρόνια, μέσα σε καφετέρια-μπαρ ιδιοκτησίας του, στο Ηράκλειο.

Τον Μάρτιο του 2017, ένας συνομήλικος φίλος του 40χρονου είχε εισβάλει –σε κατάσταση μέθης- στο εν λόγω μαγαζί και επιτέθηκε στην ανιψιά, τη σύζυγο, αλλά και τον ίδιο τον κατηγορούμενο, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο χέρι. Ο 40χρονος αιμορραγούσε άσχημα και για να αμυνθεί, έπιασε ένα μαχαίρι κι έπληξε με αυτόν τον φίλο του.

Παρά το ότι ο ίδιος ο κατηγορούμενος ενημέρωσε την Αστυνομία για το συμβάν, είχε τελικά καταλήξει με χειροπέδες. Σήμερα Τρίτη, σχεδόν τρία χρόνια μετά το περιστατικό, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου δικαίωσε τον 40χρονο, κρίνοντάς τον ομόφωνα αθώο.

Ο 40χρονος «εισβολέας» είχε μεταβεί στο κατάστημα του φίλου του, προκειμένου να «πάρει» μαζί του την 36χρονη φίλη του –και ανιψιά του κατηγορούμενου- με την οποία είχαν χωρίσει λίγες ημέρες νωρίτερα.

Η ίδια  η κοπέλα αρνήθηκε, ενώ ο κατηγορούμενος μαζί με τη σύζυγό του συνέστησαν στον 40χρονο να αποχωρήσει από το μαγαζί, καθώς ήταν εμφανώς μεθυσμένος. Ο τελευταίος όντως έφυγε, ωστόσο, μερικά λεπτά αργότερα επέστρεψε στο κατάστημα, εισβάλλοντας σαν «ταύρος εν υαλοπωλείω».

Ο 40χρονος «ξήλωσε» τη μπάρα του μαγαζιού και φωνάζοντας και απειλώντας, άρχισε να σπάει ό,τι έβρισκε μπροστά του. Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο 40χρονος επιτέθηκε τόσο στην 36χρονη, όσο και στη θεία της, αλλά και τον φίλο του.

Από την επίθεση, ο τελευταίος τραυματίστηκε σοβαρά στον αντίχειρά του καθώς ο "εισβολέας" φέρεται να τον έπληξε με αιχμηρό αντικείμενο: Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην απολογία του, είδε το δάπεδο του μαγαζιού του γεμάτο αίματα και τότε διαπίστωσε ότι το «δαχτύλι του κρεμόταν και τσίριζαν τα αίματα».

Όπως είπε σήμερα ενώπιον των δικαστών ο κατηγορούμενος, τότε έπιασε ενστικτωδώς ένα μαχαίρι από τραπέζι που βρισκόταν δίπλα του. «Φοβήθηκα πολύ, λέω από μέσα μου, θα μας σκοτώσει όλους» ανέφερε ο 40χρονος. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, εκείνη την ώρα δεν είχε καταλάβει καν τι κρατούσε στο χέρι του, αφού «μπορεί να ήταν τασάκι, μπορεί μαχαίρι, μπορεί σπασμένο μπουκάλι». Με τη λίγη δύναμη που του είχε απομείνει κι έχοντας πέσει κάτω, έπληξε δυο φορές τον φίλο του στην κοιλιά.

Όπως ειπώθηκε σήμερα στο δικαστήριο, ο «εισβολέας» αποχώρησε από το μαγαζί και διαπίστωσε ότι είχε τραυματιστεί μόνο αφού έφτασε στο χωριό του, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το Ηράκλειο.

Ο ίδιος ο 40χρονος, πάντως, ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο και μετέβη μαζί με τη σύζυγό του στο Μέγαρο όπου κατέθεσαν για το συμβάν. Εκεί, μάλιστα, όπως είπε, οι αστυνομικοί του συνέστησαν να πάει γρήγορα στο Νοσοκομείο για να του κάνουν ράμματα.

Πάντως, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα στην απολογία του ο 40χρονος, ο ίδιος συνομίλησε λίγα 24ωρα μετά με τον φίλο του «εισβολέα», ο οποίος του ζήτησε συγγνώμη. Εξάλλου, όπως ξεκαθάρισε, οι δύο άνδρες διατηρούν μέχρι σήμερα φιλικές σχέσεις.

Τελικά το δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση που προηγήθηκε, έκρινε ότι η πράξη του κατηγορούμενου δεν ήταν «απόπειρα ανθρωποκτονίας», παρά «επικίνδυνη σωματική βλάβη». Ωστόσο, έκρινε ότι ο 40χρονος έδρασε ευρισκόμενος σε άμυνα και τον απήλλαξε ομόφωνα.

«Ο κατηγορούμενος αθωώθηκε καθώς το Δικαστήριο με ομόφωνη απόφασή του δέχτηκε ότι προέβη στην πράξη του τελώντας σε κατάσταση άμυνας. Υπέστη στο κατάστημά του αυτός, η σύζυγός και η ανιψιά του βίαιη επίθεση, βλάβες των πραγμάτων της επιχείρησης και στη θέα του αίματος από τον τραυματισμό στο χέρι που του προκάλεσε ο απρόσκλητος εισβολέας δεν είχε άλλο τρόπο αντίδρασης παρά να τον πλήξει με ό,τι βρέθηκε δίπλα του.  Η απόφαση του δικαστηρίου είναι και μια απάντηση στους πολίτες που συχνά ρωτούν εμάς τους νομικούς  πως θα αντιμετωπιστούν ποινικά αν αντιδράσουν σε περίπτωση άδικης επίθεσης εναντίον του» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του αθωωθέντος, κ. Απόλλωνας Καλογερόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News