28ο-57ο Δημοτικό Ηρακλείου: Τα μυστικά της Υγιεινής Διατροφής για τα παιδιά

Ηράκλειο
28ο-57ο Δημοτικό Ηρακλείου: Τα μυστικά της Υγιεινής Διατροφής για τα παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ηρακλείου – Ενημέρωση για την διατροφή στην σχολική ηλικία

Οι σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων του 28ου και 57ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ηρακλείου στα πλαίσια πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών και ενηλίκων σε θέματα σωστής διατροφής διοργανώνει Εσπερίδα με θέμα «Τα μυστικά της Υγιεινής Διατροφής».

Διοργανωτές είναι τα  Δ.Σ. Συλλόγων 28ου και 57ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου και η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς και παιδιά. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του σχολείου.

«Σκοπός της ομιλίας αυτής είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μικρών και των μεγάλων σχετικά με την αξία της διατροφικής αγωγής καθώς είναι πλέον γνωστό και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η ορθή και ισορροπημένη διατροφή αποτελεί προϋπόθεση για τη σωστή νοητική, πνευματική, σωματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών.

Όσο και αν εμείς οι γονείς πιστεύουμε ότι όλα αυτά τα γνωρίζουμε, πάντα προκύπτουν δυσκολίες που συχνά καταλήγουν να απειλούν την υγεία των παιδιών μας. Το θέμα της ισορροπημένης διατροφής αποτελεί μείζον ζήτημα για τους περισσότερους γονείς, κηδεμόνες, που φροντίζουν τη διατροφή των παιδιών αλλά και τους φροντιστές- ιδιοκτήτες κυλικείων. Για το λόγο αυτό η ομιλία θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση των προϊόντων του κυλικείου, με σκοπό να γνωστοποιηθεί η συνεισφορά του στην προαγωγή μιας ισορροπημένης Διατροφής.

Στη Δράση Ομιλίας οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να ανταλλάξουν απόψεις στο θέμα της Διατροφής και να οδηγηθούν σε λύσεις και προτάσεις με τις οποίες θα μπορούν να καλυτερεύσουν τις Διατροφικές συνήθειες όλης της οικογένειας.

Πιστεύουμε πως η εκπαίδευση όλων, μικρών και μεγάλων σχετικά με τη σημασία της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής είναι σημαντική για να μας ενθαρρύνει να ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και, ως εκ τούτου, να προστατεύουμε  την υγεία μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News