Γ. Αλεξάκης: Πολιτική κι εκπαίδευση στα ενδιαφέροντα των νέων

Ηράκλειο
Γ. Αλεξάκης: Πολιτική κι εκπαίδευση στα ενδιαφέροντα των νέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύτιμα τα ευρήματα του  προγράμματος EURYKA για την Κοινωνική Συμμετοχή των Νέων σε δύσκολους καιρούς.

Στα αποτελέσματα του προγράμματος στο οποίο συμμετείχε και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αποτυπώνεται το παραπάνω όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης, λέει στο 98.4.

 «Μετά από 30 χρόνια πολιτικής συνοχής στην Ευρώπη, έχουμε δει πολλά καλά παραδείγματα ενεργής συμμετοχής των πολιτών στις τοπικές κοινότητες και στην κοινωνία των πολιτών. Όσον αφορά τα τοπικά θέματα, τις τοπικές στρατηγικές ανάπτυξης, τις καινοτόμες αστικές δράσεις και στο πλαίσιο της Διασυνοριακής Εδαφικής Συνεργασίας και των Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών, οι εταιρικές σχέσεις στο πλαίσιο της αστικής ατζέντας για την ΕΕ κινούνται πλέον δυναμικά προς την κατεύθυνση της συμμετοχικής διακυβέρνησης» επισημαίνει ο Γιώργος Αλεξάκης.

Αναφερόμενος στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 επεσήμανε ότι, η πολιτική συνοχής θέλει να επιτύχει μια ανταγωνιστική, δίκαιη και βιώσιμη Ευρώπη. «Αυτό απαιτεί συνεργασία όλων των επιπέδων διακυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών. Είναι επομένως λογικό ότι ένας από τους πέντε προτεινόμενους στόχους της πολιτικής συνοχής είναι "η Ευρώπη πλησιέστερη στους πολίτες", όπου οι Νέοι, αποτελούν ένα σημαντικό, καίριο, κρίσιμο και πολλά υποσχόμενο κοινωνικό σύνολο» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

 Στη εκδήλωση που έγινε την Παρασκευή στο Ηράκλειο, και οργανώθηκε από το ΚΕΜΕ-ΠΚ (Κέντρο Ερευνών και Μελετών Πανεπιστημίου Κρήτης) την Περιφέρεια Κρήτης και την Ελληνική ομάδα του προγράμματος EURYKA, η διευθύντρια του Κέντρου Ερευνών και Μελετών του Πανεπιστημίου Κρήτης Μαρία Κούση, καθηγήτρια στο τμήμα κοινωνιολογίας Πανεπιστήμιο Κρήτης σε δηλώσεις της ανέφερε: «Σκοπός της κοινής μας συνάντησης είναι να ενθαρρύνουμε έναν διάλογο που αφορά την πολιτική συμμετοχή των νέων και την κοινωνική τους συμμετοχή σε καιρούς αυξανόμενων ανισοτήτων. Είμαστε σε μία περίοδο πολύ δύσκολη, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους, όπως πολύ καλά το γνωρίζουμε στην Ελλάδα, είτε για αυτούς που φεύγουν λόγω της έλλειψης ευκαιριών είτε για αυτούς που μένουν. Έχουμε ερευνήσει διάφορες διαστάσεις του κοινωνικο-οικονομικού πλαισίου σε σχέση πάντα με την συμμετοχή τους στα κοινά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News