Ηράκλειο

Αντικαπνιστικός Νόμος: Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας από τους καταστηματάρχες

Ποιες οι προτάσεις της εστίασης

Την ακύρωση του αντικαπνιστικού νόμου ζητούν ουσιαστικά με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι καταστηματάρχες

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέφυγε το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης ζητώντας την τροποποίηση αν όχι ακύρωση του Αντικαπνιστικού Νόμου, ο οποίος μέρα με τη μέρα γνωρίζει ακόμη μεγαλύτερη αποδοχή από τους πολίτες.

Κίνηση με την οποία συντάσσονται και οι καταστηματάρχες του Ηρακλείου κάνοντας λόγο για κατακόρυφη πτώση του τζίρου στις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης εξαιτίας της απαγόρευσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου, το οποίο στρέφεται κατά των συναρμόδιων υπουργείων και του Ελληνικού Δημοσίου η προσφυγή που κατατέθηκε «έχει ως σκοπό την προάσπιση των εν γένει συμφερόντων των ιδιοκτητών επιχειρήσεων εστίασης», επικαλούμενο παράβαση του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και της εν γένει επαγγελματικής ελευθερίας, παράβαση της αρχής της αναλογικότητας σχετικά με τα προστατευόμενα δικαιώματα όσο και το ύψος των προστίμων που επιβάλλονται.

Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης φαίνεται να αναζητούν με κάθε τρόπο παραθυράκι στο αυστηρό καθεστώς που έχει επιβληθεί ώστε να μην χάνουν τους πελάτες που εξακολουθούν να παραμένουν παθιασμένοι καπνιστές.

Η εικόνα ωστόσο που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις περισσότερες καφετέριες και καταστήματα εστίασης, που τηρούν θέλοντας και μη τον αντικαπνιστικό νόμο υπό το φόβο των προστίμων έχει αρχίσει να αλλάζει σημαντικά γεγονός που σχολιάζουν με ικανοποίηση οι περισσότεροι πολίτες που μίλησαν στην ΚΡΗΤΗ TV.

Υπάρχουν ωστόσο και πολίτες που επισημαίνουν ότι θα έπρεπε να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας καταστημάτων που θα απευθύνονται αποκλειστικά σε καπνιστές, όπως οι λέσχες που αρχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους…

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια