Έπεσε δρόμος στις Πουλιές - «Παραλίγο να σκοτωθώ», λέει οδηγός

Ηράκλειο
Έπεσε δρόμος στις Πουλιές - «Παραλίγο να σκοτωθώ», λέει οδηγός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φλερτάρουν» με τον κίνδυνο οι οδηγοί  

«Φλερτάροντας» με τον κίνδυνο αναγκάζονται να περνούν από τον κεντρικό δρόμο, πλησίον του χωριού Κάτω Πουλιές οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής.

Κι αυτό γιατί, εδώ και - περίπου - μία εβδομάδα, ο δρόμος από το Αρκαλοχώρι προς τον Πύργο, τον Τσούτσουρα και τη Γαρίπα, έχει πέσει, εξαιτίας της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα το ένα ρεύμα κυκλοφορίας να έχει κλείσει.

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr οδηγός, η οποία περνάει καθημερινά από το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, προκειμένου να μεταβεί στη δουλειά της, «Σήμερα το πρωί παραλίγο να σκοτωθώ, αφού από το αντίθετο ρεύμα ερχόταν ένα άλλο όχημα, με ιλιγγιώδη ταχύτητα». Ο οδηγός του άλλου οχήματος, προφανώς, δε γνώριζε για τη βλάβη του οδοστρώματος στο συγκεκριμένο σημείο, αφού, όπως σχολιάζει και η ίδια «Έχουν τοποθετηθεί μερικοί κώνοι και μία κορδέλα, που πλέον έχει σκιστεί… Ιδίως για όσους δεν γνωρίζουν, το συγκεκριμένο σημείο είναι υπερβολικά επικίνδυνο».

Όπως διαβεβαίωσε η ίδια, «από τη 1:15 έως τις 2:30 το μεσημέρι περνούν, τουλάχιστον, 5 σχολικά λεωφορεία από το συγκεκριμένο δρόμο», ενώ, όπως αναφέρει «πολλοί γονείς από τις Πουλιές πηγαίνουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια στο Αρκαλοχώρι, σε καθημερινή βάση».

Ενώ, μιας και είναι ένας από τους κεντρικότερους δρόμους της περιοχής, καθημερινά περνούν και δεκάδες φορτηγά, με την ίδια να τονίζει την επικινδυνότητα του εν λόγω σημείου, αλλά και τον κίνδυνο το οδόστρωμα, το οποίο όπως σχολιάζει «είναι κούφιο από κάτω», να υποχωρήσει ακόμη περισσότερο.

Τον ίδιο φόβο έχουν και οι κάτοικοι της περιοχής, αφού μάλιστα, εν όψει της επικείμενης κακοκαιρίας, υπάρχει ο κίνδυνος να υποχωρήσει το οδόστρωμα εξ’ ολοκλήρου.

«Θα αποκοπούμε σε μια τέτοια περίπτωση», σχολιάζει η οδηγός, η οποία τονίζει πως, ναι μεν, υπάρχουν άλλοι δύο δρόμοι, αλλά είναι «επιπλέον μισή ώρα δρόμος». Πάντως, η οδηγός επισημαίνει τον ορατό κίνδυνο που διατρέχουν όσοι περνούν από το δρόμο, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως θα ήταν προτιμότερο να τον «έκλειναν» και να τον επιδιόρθωναν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News