Ηράκλειο

Γούβες: «Βομβαρδισμένο» τοπίο μετά την κακοκαιρία

Διάβρωση, λακκούβες και υποχώρηση του οδοστρώματος

Σοβαρές καταστροφές στο παραλιακό μέτωπο της ευρύτερης περιοχής της Χερσονήσου άφησε πίσω της η πρόσφατη κακοκαιρία.

Η παρατεταμένη διάβρωσή οδήγησε στην υποχώρηση κάποιων τμημάτων σε πολλά σημεία ιδιαίτερα του παραλιακού μετώπου των Γουβών, προκαλώντας σοβαρό κίνδυνο τραυματισμού για τους πεζούς, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.

 

Ήδη η δημοτική αρχή Χερσονήσου έχει καταγράψει τις ζημιές και έχει κάνει κάποιες προσωρινές παρεμβάσεις στα επικίνδυνα σημεία του παραλιακού μετώπου, στόχος είναι ωστόσο μέσα στον τρέχοντα χρόνο να υλοποιηθούν  έργα για τη προστασία του παράκτιου μετώπου, βάσει ειδικών μελετών που εκπονούνται.

Συγκεκριμένα, τρύπες με τεράστιο βάθος από την υποχώρηση του οδοστρώματος, καταστροφές σε παράκτια καταστήματα, ρηγματώσεις και φερτά υλικά στους δρόμους και την ακτή είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς στο πολύπαθο παραλιακό μέτωπο των Γουβών, μετά την πρόσφατη κακοκαιρία. Ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Χερσονήσου, προχώρησαν σε αποκλεισμό με ειδική σήμανση των  συγκεκριμένων σημείων όπου έχουν υποχωρήσει τμήματα από το πεζοδρόμιο, ωστόσο το συγκεκριμένο μέτωπο απαιτεί πιο μόνιμες λύσεις.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια