Ηράκλειο

«Θωρακίζεται» η Κρήτη για την κακοκαιρία - Πρώτη συνεδρίαση του Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και εντοπισμός τυχόν ελλείψεων

Πρώτη συνεδρίαση του Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηρακλείου για το 2020, που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης, τέθηκαν όλα τα επιμέρους ζητήματα, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που καταγράφονται, την ακόμη καλύτερη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και τον εντοπισμό τυχόν ελλείψεων, στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνεται για να είναι «θωρακισμένη» η Κρήτη, απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων, παγετού και άλλων έντονων καιρικών φαινομένων στην ΠΕ Ηρακλείου» βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής προγραμματισμένης συνεδρίασης του ΣΟΠΠ Π.Ε. Ηρακλείου που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης. Στη συνεδρίαση του οργάνου στη Περιφέρεια, συμμετείχαν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, η επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Πλουμίδη, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, του Στρατού, υπηρεσιών, φορέων, εθελοντικών οργανώσεων, εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Είναι μία προγραμματισμένη συνεδρίαση, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που πραγματικά τίμησαν με την παρουσία τους τη συνεδρίαση. Σκοπός της συνεδρίασης του οργάνου είναι η ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων, εμπειριών, με σκοπό να θωρακίσουμε όσο γίνεται καλύτερα το νησί μας από τέτοιου είδους φαινόμενα που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια, τα οποία είναι απροσδιόριστα, ακραία, και σύντομα.  Στόχος όλων μας είναι η προστασία-θωράκιση της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος».

Καθαρισμοί-διανοίξεις στα ρέματα 

Εξάλλου ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης επισκέφθηκε τις περιοχές Ξηροπόταμος, Γιόφυρος, Χρυσοβαλάντου και Δρακουλιάρη, όπου έχουν γίνει καθαρισμοί-διανοίξεις στα ρέματα και η εικόνα που καταγράφηκε είναι θετική.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Δήμαρχος Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης και ο αντιδήμαρχος Χαρίλαος Τριγωνάκης.

Ο κ. Σταυρακάκης, στη διάρκεια της τοποθέτησης του, αφού ευχήθηκε το νέο έτος να είναι μια χρονιά στην οποία δεν θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα, αναφέρθηκε στην κατάσταση που υπάρχει στο Δήμο Βιάννου.

Μεταξύ άλλων επισήμανε πως παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν από την πλευρά του Δήμου, με κυριότερο την έλλειψη προσωπικού, ο βαθμός ετοιμότητας και η συνεργασία των Υπηρεσιών και των τοπικών δυνάμεων είναι σε καλό επίπεδο, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται απρόοπτα και προβλήματα. 

«Η Πολιτική Προστασία είναι μείζον ζήτημα για το Δήμο μας. Αν και έχουμε λίγο προσωπικό, έχουμε όμως σχέδιο και λειτουργούμε με όλους τους κανόνες που απαιτούνται, ώστε να επιτυγχάνεται το ζητούμενο που είναι η προστασία των πολιτών. Βέβαια τα περιθώρια βελτίωσης είναι πολλά για αυτό και η στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και η ακόμη καλύτερη συνεργασία των εμπλεκόμενων δυνάμεων είναι επιβεβλημένη», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βιάννου.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια