Κατολισθήσεις στην Αγία Βαρβάρα: Από το κακό στο... χειρότερο - Τμήματα του δρόμου καταρρέουν

Ηράκλειο
Κατολισθήσεις στην Αγία Βαρβάρα: Από το κακό στο... χειρότερο - Τμήματα του δρόμου καταρρέουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιδείνωση του φαινομένου των κατολισθήσεων λίγο πριν την είσοδο της Αγίας Βαρβάρας

Η σφοδρή κακοκαιρία με τις έντονες βροχοπτώσεις επιδείνωσαν τις κατολισθήσεις, λίγο πριν την είσοδο της Αγίας Βαρβάρας, με τις εικόνες να είναι άκρως αποκαλυπτικές.

Οι κατολισθήσεις προχωρούν, επιβεβαιώνει ο Διευθυντής συγκοινωνιακών έργων ΒΟΑΚ,Γιώργος Αγαπάκης, ο οποίος τονίζει την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων στην περιοχή, καθώς ενδέχεται να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τον δρόμο.

Για το γεωλογικό αυτό φαινόμενο, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης εκπόνησε γεωτεχνικές μελέτες τις οποίες απέστειλε προς έγκριση προς το υπουργείο Υποδομών, το οποίο, πρόσφατα, άναψε το «πράσινο φως».

Ωστόσο, εκκρεμεί η υπογραφή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών, ζήτημα το οποίο θα τεθεί ενόψει της καθόδου του Άδωνι Γεωργιάδη στο Ηράκλειο για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για μια ακόμη φορά ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, ενόψει και του νέου κύματος κακοκαιρίας που θα πλήξει το νησί.

Ενάμιση μήνα, μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, το υπουργείο Υποδομών άναψε πριν λίγες μέρες το πράσινο φως για να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες, ωστόσο εκκρεμεί η έγκριση της χρηματοδότησης από το υπουργείο Ανάπτυξης, ύψους 4,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Εφόσον δοθεί το πράσινο φως από το υπουργείο Ανάπτυξης για τις αναγκαίες εργασίες, θα υπάρξει η μετατόπιση του δρόμου από την περιοχή των κατολισθήσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News