«Πόρτα» σε παιδιά βρεφονηπιακού σταθμού - Ζήτησαν 720 ευρώ αναδρομικά

Ηράκλειο
«Πόρτα» σε παιδιά βρεφονηπιακού σταθμού - Ζήτησαν 720 ευρώ αναδρομικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για το περιστατικό που καταγγέλλουν γονείς στον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Αγίας Πελαγίας

Μια απίστευτη ιστορία με φόντο τα τροφεία στον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Αγίας Πελαγίας εκτυλίχθηκε χθες το πρωί... Ούτε λίγο-ούτε πολύ, όπως λένε γονείς παιδιών, οι υπεύθυνες του σταθμού τούς εξήγησαν ότι επειδή δεν είχαν πληρώσει τα τροφεία δεν μπορούσαν να κρατήσουν άλλο τα παιδιά τους στον σταθμό. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι υπεύθυνες του σταθμού “έδειξαν” την πόρτα της εξόδου από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Αγίας Πελαγίας σε παιδιά ηλικίας περίπου 2 ετών τα οποία πήγαν οι μαμάδες τους στο σχολείο, με την αιτιολογία ότι δεν έχουν πληρωθεί τα “δίδακτρα”.

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση και οργή, με τους γονείς να μιλούν για απαράδεκτη συμπεριφορά εις βάρος μωρών παιδιών, την ώρα που η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προστασίας & Παιδείας του Δήμου Μαλεβιζίου (ΔΟΚΑΠΠΑΜ), Νίκη Ζερβού, ξεκαθαρίζει ότι δεν ελήφθη ποτέ τέτοια απόφαση και δε δόθηκε ποτέ τέτοια εντολή, ενώ καλεί τους γονείς να επιστρέψουν τα παιδιά τους στο σχολείο, με την επισήμανση ότι το θέμα θα διερευνηθεί εξονυχιστικά. Παράλληλα η ίδια άφησε να εννοηθεί ότι η απόφαση να απομακρυνθούν τα παιδιά βαρύνει τον ίδιο τον Παιδικό Σταθμό και τη διεύθυνσή του. «Από την πλευρά μου και ως διοίκηση δεν έχουμε λάβει καμία τέτοια απόφαση. Δεν είμαι ενήμερη. Αν το προσωπικό του σταθμού έχει λάβει μονομερώς μια τέτοια απόφαση, δεν το γνωρίζω, θα επιληφθώ όμως άμεσα του ζητήματος», τόνισε η κ. Ζερβού. «Τα παιδιά θα επιστρέψουν κανονικά στον Παιδικό Σταθμό μετά από ό,τι έγινε. Δεν τα διώξαμε», πρόσθεσε η ίδια.

Από την πλευρά τους οι γονείς εξηγούν πως όταν τα παιδιά τους ξεκίνησαν το σχολείο κανείς δεν τους είχε προϊδεάσει ότι το ποσό θα άλλαζε στα μέσα της χρονιάς και ότι θα πρέπει να πληρώνουν 180 ευρώ τον μήνα, κάτι που έπραξαν λίγο πριν τις γιορτές, ενώ τους ζήτησαν, όπως είπαν, και αναδρομικά πάνω από 700 ευρώ. Όπως μάλιστα είπε σε δηλώσεις του ο πατέρας του ενός μικρού παιδιού, ο κ. Μανόλης Σαριδάκης, τα χρήματα που τους ζήτησαν λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων ήταν 720 ευρώ και πιο συγκεκριμένα 180 ευρώ για κάθε μήνα από τον Σεπτέμβριο που ξεκίνησε η χρονιά, κάτι για το οποίο δεν είχαν καμία ενημέρωση όταν αποφάσισαν να γράψουν τα παιδιά τους. Γνωρίζοντας οι ίδιοι ότι τα τροφεία στον Παιδικό Σταθμό είναι 60 ευρώ τον μήνα και υπολογίζοντας πως σε έναν Βρεφικό το ποσό θα είναι μεγαλύτερο, περίμεναν επί τρεις και πλέον μήνες να τους ανακοινώσουν ότι το ποσό αυτό θα ήταν τριπλάσιο τελικά από αυτό του Παιδικού Σταθμού, ποσό που, επειδή δεν τακτοποίησαν, κλήθηκαν να πάρουν πίσω στα σπίτια τους τα παιδιά τους.

720 ευρώ για 4 μήνες

«Πήγε η γυναίκα μου το παιδί στο σχολείο και το διώξανε - πράγματα απαράδεκτα..! Αποφάσισαν εκεί που έδινα 60 ευρώ ότι θέλουν παραπάνω. Είμαι άνεργος και την απόφαση αυτή την πήραν πριν τα Χριστούγεννα. Δεν είναι λογικό να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις στα μέσα της σχολικής χρονιάς. Από ποιον περισσεύουν αυτά τα χρήματα; Επιπλέον αναρωτιέμαι: Είναι σωστό να διώχνουν με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά από το σχολείο;», είπε ο κ. Σαριδάκης. «Ζητάνε 720 ευρώ για τέσσερις μήνες. Μας είπαν ότι τα χρωστάμε. Δεν ξέρω τι να πω...», τόνισε αγανακτισμένος ο επίσης πατέρας παιδιού Φεστίμ Φάσα.

Η απόφαση είχε ληφθεί τον Ιούλιο

Η αύξηση των τροφείων, όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΔΟΚΑΠΠΑΜ κ. Ζερβού, ήταν απόφαση από την προηγούμενη δημοτική Αρχή, ενώ από τον Οκτώβριο που ανέλαβαν καθήκοντα στον Οργανισμό, όπως είπε, και κυρίως μετά την έλευση του νέου έτους που επιτρέπει έναν διαφορετικό σχεδιασμό με βάση τον νέο προϋπολογισμό του Δήμου, επιχειρείται να γίνει αναπροσαρμογή των τροφείων. «Σε ό,τι αφορά τα “δίδακτρα”, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως ανέλαβα τον Οκτώβρη βασιζόμενη σε απόφαση της προηγούμενης Αρχής η οποία είχε παρθεί τον Ιούλιο. Συνεχίσαμε να τηρούμε τα “δίδακτρα” σεβόμενοι την απόφαση αυτή και το ότι υπήρχε ένας συγκεκριμένος προϋπολογισμός. Τώρα, όμως, με την αλλαγή του έτους θα προχωρήσουμε σε αναμορφώσεις», σημείωσε η κ. Ζερβού.

Ταυτόχρονα, η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προστασίας και Παιδείας του Δήμου Μαλεβιζίου κ. Ζερβού, διευκρινίζοντας ότι κυρίαρχη πρόθεσή της είναι να στηριχτούν οι οικογένειες με μικρά παιδιά, ξεκαθάρισε ότι θα μπορέσουν να εξεταστούν και αιτήσεις που έχουν γίνει για μείωση των τροφείων σε περιπτώσεις οικογενειών που πληρούν κοινωνικά κριτήρια, κάτι που δεν ίσχυε, όπως υποστήριξε, τα προηγούμενα χρόνια και δείχνει, όπως τόνισε, την ευαισθησία με την οποία επιχειρούν ως νέο δημοτικό σχήμα να διαχειριστούν την καθημερινότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News