Ηράκλειο

Λαϊκή Συσπείρωση: Επικίνδυνη εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Ζητούν να απαιτηθεί η απομάκρυνση της βάσης από το νησί μας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης παραχώρησε την Παρασκευή 10/01 συνέντευξη τύπου με θέμα την επερώτηση που κατέθεσε για συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο για «την υποστήριξη από την περιφέρεια της επικίνδυνης πολιτικής εμπλοκής της χώρας στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και την επέκταση της βάσης της Σούδας, κάνοντας λόγο για κίνηση που εκθέτει τον λαό της Κρήτης σε μεγάλους κινδύνους» και ομιλητές τους περιφερειακούς σύμβουλους Κρήτης Μανώλη Συντυχάκη, Νίκο Μανουσάκη και Αλέκο Μαρινάκη. 

Ακολουθεί το κείμενο της επερώτησης που αναπτύχθηκε στη συνέντευξη:

«Παραμονή Χριστουγέννων η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή για επικύρωση τη συμφωνία που υπέγραψε στις 5/10/19 με τις ΗΠΑ για την επέκταση των αμερικάνικων  βάσεων.

Στις 2 Γενάρη υπογράφεται στην Αθήνα η συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EASTMED,  που έχει ήδη ψηφιστεί ως νόμος στις ΗΠΑ.

Τα σύνορα των ΑΟΖ κάθε χώρας στη θάλασσα της Ανατολικής Μεσογείου αμφισβητούνται από τη «σύμμαχο» στο ΝΑΤΟ Τουρκία.

Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας (προηγούμενη ΣΥΡΙΖΑ και σημερινή ΝΔ) προωθούν τις business του ελληνικού κεφαλαίου για μερίδιο στη συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου μαζί με τους μεγάλους «παίκτες».

Αυτή είναι η πραγματικότητα:

Στρατηγική ταύτιση όλων στη συνεκμετάλλευση και στα παιγνίδια σε βάρος των λαών, όπως έδειξαν τα τελευταία χρόνια οι σφαγές στη Συρία, στη Λιβύη. Βαρβαρότητα απέναντι στις στρατιές των προσφύγων και μεταναστών, που θαλασσοπνίγονται, που κρατούνται στα κρατητήρια που έστησε η ΕΕ στα νησιά. Αδιαφορία για τα τεράστια προβλήματα των ντόπιων κατοίκων των νησιών.

Τι στάση κρατά απέναντι σε όλα αυτά η περιφέρεια, όλες οι παρατάξεις εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ;

Αποφεύγουν να υποστηρίξουν ανοιχτά αυτή τη στρατηγική, γιατί φοβούνται τον κόσμο που καταλαβαίνει ότι η όξυνση των ανταγωνισμών φέρνει τον πόλεμο στην πόρτα μας.

Γι’ αυτό σιωπούν ή λένε «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», γενικά και αόριστα, πως «όλοι θέλουμε ειρήνη», πως «η εξωτερική πολιτική είναι αρμοδιότητα των κυβερνήσεων». . .

Δεν πήραν ούτε μία φορά θέση -όλη την προηγούμενη τετραετία- στις αλλεπάλληλες προτάσεις και ψηφίσματα της Λαϊκής Συσπείρωσης να αποδοκιμάσουν τα πολεμικά σχέδια και τις επεμβάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ –ΕΕ με φόντο την εξόρυξη υδρογονανθράκων και τους δρόμους της ενέργειας.

Καταψήφισαν (!) στις 25-9-2019 το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης ενάντια στην επέκταση των βάσεων με τη νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ

Δεν απάντησαν ούτε μία λέξη όταν αποκαλύψαμε ότι η περιφέρεια υποστηρίζει σεμινάρια του ΝΑΤΟ στα Χανιά για 3.500 επιλεγμένους «φοιτητές» από χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, ιδιαίτερα αραβικές.

Δε βρήκαν ούτε μια λέξη να πουν για την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, που περιλαμβάνει ολόκληρο τον ναύσταθμο, με εγκατάσταση πυρηνικών όπλων, ως επιτελικό κέντρο διεύθυνσης όλων των πολεμικών επεμβάσεων των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, εκτός των ελληνικών συνόρων, που θα κάνει το νησί μας στόχο αντιποίνων.

Αντίθετα τα στελέχη της περιφέρειας επιθετικά προπαγανδίζουν τα οφέλη από τα ενεργειακά σχέδια, την εξόρυξη υδρογονανθράκων, τα ηλεκτρικά καλώδια και τους αγωγούς φυσικού αερίου με την ομπρέλα των ΗΠΑ, που δήθεν θα αναβαθμίσουν την Κρήτη ως «ενεργειακό κόμβο» μεταξύ Ισραήλ και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παίζουν με τη φωτιά, εφησυχάζουν και κοροϊδεύουν τον κρητικό λαό. Στρώνουν φαγοπότι για λίγους στις πλάτες του λαού μας που - εκτός τους πολεμικούς κινδύνους - θα βυθιστεί στην ενεργειακή φτώχεια.

Αντίθετα, η περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπήθηκε στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, σε αποστολή παραγόντων της χώρας μας από περιοχές που «φιλοξενούν» βάσεις.

Για τους πρόσφυγες η περιφέρεια και οι δήμοι διαφημίζουν την «ανθρωπιστική ευαισθησία» τους, δεν κάνουν τίποτα όμως για να κινητοποιήσουν τον λαό για το σταμάτημα των ανταγωνισμών και των πολέμων.

Ως επιβράβευση αυτής της στάσης προσκαλείται ο περιφερειάρχης στις ΗΠΑ, να παραστεί την επίσημη υπογραφή της συμφωνίας για τις βάσεις.

Ως επιβεβαίωση της προσήλωσης της περιφέρειας στα σχέδια του ελληνοαμερικάνικου κεφαλαίου φέρνει στο συμβούλιο για πανηγυρική επικύρωση τη νέα σύμβαση εξόρυξης υδρογονανθράκων με αμερικάνικα μονοπώλια, νότια της Κρήτης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνει με σιγουριά ότι: αυτή η επικίνδυνη πολιτική της περιφέρειας, που συμπληρώνει την κυβερνητική πολιτική και εκθέτει την Κρήτη και όλη τη χώρα σε πολεμικούς κινδύνους, αλλαγή συνόρων, φτώχειας και προσφυγιά ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ του κρητικού λαού.

Ζητούμε από το περιφερειακό συμβούλιο να καταδικάσει τη νέα συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ, τη μεταφορά πυρηνικών στη βάση της Σούδας και να απαιτήσει την απομάκρυνση της βάσης από το νησί μας.».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια