Ξεκινά η ανάπλαση στα Μάλια

Ηράκλειο
Ξεκινά η ανάπλαση στα Μάλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου η δημόσια διαβούλευση

Προ των πυλών είναι η έναρξη εργασιών για την ανάπλαση της οδού Δημοκρατίας στα Μάλια, έργο προϋπολογισμού 267.000 ευρώ που συμβασιοποιήθηκε στα τέλη του περασμένου Απριλίου αλλά μπήκε σκόπιμα στο “ψυγείο” για μερικούς μήνες, ώστε να μην προκληθεί αναστάτωση και ταλαιπωρία στην “καρδιά” των Μαλίων κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν. Ενόψει ακριβώς της επικείμενης έναρξης εργασιών, ο Δήμος Χερσονήσου έβγαλε σε δημόσια διαβούλευση το ζήτημα των προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων, και καλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς ή πολίτες να καταθέσουν θέσεις, προτάσεις και επιφυλάξεις μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

«Στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου “Ανάπλαση οδού Δημοκρατίας στα Μάλια”, πρόκειται να υλοποιηθεί μελέτη εργοταξιακής σήμανσης επί της οδού Δημοκρατίας στα Μάλια.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν επί της οδού Δημοκρατίας εντός του οικισμού των Μαλίων. Οι εργασίες εκτείνονται σε όλο το μήκος της οδού (360 μέτρα), με αρχή νότια στη συμβολή της οδού με την ΠΕΟ Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου (Βενιζέλου) και πέρας προς Βορρά στη συμβολή των οδών Ματθαίου Ζαχαριάδη και Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τη μελέτη, πρόκειται να γίνουν εργασίες καθαιρέσεων του υφιστάμενου καταστρώματος της οδού στη ζώνη κυκλοφορίας, σε πλάτος όσο το επιστρωμένο μάρμαρο Επιδαύρου (κόκκινο). Επίσης από το κατάστρωμα της οδού θα διέλθουν δίκτυα άρδευσης και θα γίνει φύτευση δέντρων σε επιλεγμένα σημεία. Τέλος, θα γίνουν σημειακές αποκαταστάσεις στο κατάστρωμα των υφιστάμενων πεζοδρομίων, συντήρηση με κατάλληλα χημικά και τοποθέτηση εμποδίων για την οριοθέτηση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων», αναφέρει στη σχετική απόφασή του ο Δήμος Χερσονήσου.

Στη σχετική τεχνική έκθεση προτείνεται ο τμηματικός αποκλεισμός της οδού Δημοκρατίας, για τις ανάγκες των εργασιών ανάπλασης, σε δύο τμήματα (φάσεις Α’ και Β’) ως εξής: στην πρώτη φάση Α’ θα αποκλειστεί το νότιο τμήμα της οδού, μήκους περίπου 180 μέτρων, και στη δεύτερη φάση Β’ θα αποκλειστεί το βόρειο τμήμα ίσης απόστασης. Στην Α’ και Β’ φάση, αντίστοιχα, οι εργασίες θα περιοριστούν στο μέσον της οδού. Η τμηματοποίηση θα διευκολύνει την πρόοδο των εργασιών και κάθε τμήμα θα αποτελεί μια αυτοτελή κατασκευαστική φάση.

Όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι ανωτέρω φάσεις, θα γίνει έναρξη της τρίτης φάσης Γ’. Στη φάση αυτή οι εργασίες θα εκτελούνται στα πεζοδρόμια εκατέρωθεν της οδού Δημοκρατίας και η διέλευση των πεζών θα γίνεται από το μέσον της οδού. Μόνο οι παρόδιοι ιδιοκτήτες θα μπορούν, κατόπιν συνεννοήσεως με τον υπεύθυνο του εργοταξίου, να περνούν από τα πεζοδρόμια, για την είσοδο και έξοδο στις οικίες τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News