Ηράκλειο

Χρηματοδοτήσεις για 3 μεγάλα έργα ζητά ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Πρόκειται για την υλοποίηση έργων συντήρησης και αναβάθμισης σχολικών και κοινωνικών υποδομών

Με την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης για τρία νέα έργα έκλεισε το 2019 για το Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Ειδικότερα, η δημοτική αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, με προτάσεις που υπέβαλλε κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, διεκδικεί:

Α. τη χρηματοδότηση ποσού 50.000€ από πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την υλοποίηση εργασιών επισκευής και συντήρησης του κτιρίου του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αρκαλοχωρίου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Π.Δ. 99/2017, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει ένα (1) νέο τμήμα βρεφικής φροντίδας, δυναμικότητας δέκα (10) βρεφών.

Β. τη χρηματοδότηση ποσού 55.500,00€ από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», για την υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και

Γ. τη χρηματοδότηση ποσού 31.500,00€ από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», για την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης «η αξιολόγηση των παραπάνω προτάσεων αναμένεται να γίνει το προσεχές διάστημα από τις αρμόδιες διαχειριστικές αρχές των προγραμμάτων» προσθέτοντας πως «η χρηματοδότηση των ανωτέρω έργων – τα οποία διαθέτουν πλήρεις φάκελους – θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση των σχολικών και κοινωνικών υποδομών του Δήμου μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια