Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου της ΠΕΔ

Ηράκλειο
Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου της ΠΕΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννη Κουράκη.

Όπως αναφέρει:

"Το 2020 ανατέλλει με πολλά και κρίσιμα ζητήματα που μας κληροδότησε ο παλιός χρόνος αλλά και με αισιοδοξία για να αντιμετωπίσουμε μεγάλες προκλήσεις και προοπτικές για το μέλλον της πατρίδας μας.

Διανύουμε μια περίοδο οξυμμένων οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων, διεθνών αντιπαραθέσεων και περιφερειακών εντάσεων καθώς και αυξανόμενων απειλών από την κλιματική αλλαγή. Τίποτα πλέον δεν θεωρείται δεδομένο καθώς η αβεβαιότητα διευρύνεται. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του εφησυχασμού και  της αδιαφορίας, της αναβολής των αποφάσεων και της μετάθεσης των ευθυνών στις μελλοντικές γενιές. Ήδη, οι νέοι αγωνιούν για το μέλλον τους, θέτουν καίρια ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων πολιτικών και αναζητούν νέους οικονομικούς και κοινωνικούς προσανατολισμούς για μια δίκαιη και ποιοτική ανάπτυξη. 

Το 2020 ας αποτελέσει την αφετηρία για ένα νέο και ελπιδοφόρο ξεκίνημα. Η Ευρώπη αναζητεί την υπέρβαση της θεσμικής κρίσης και της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ στην νέα δεκαετία πρέπει να αποδείξει την αποτελεσματικότητα της στην προσέγγιση του στόχου της συνοχής και της σύγκλισης. Με τη συνδρομή όλων των λαών της Ευρώπης, η Ένωση μπορεί να ενισχύσει τη θέση της σε παγκόσμια κλίμακα και να διαδραματίσει ένα σημαντικότερο ρόλο σε θέματα ασφάλειας και άμυνας. Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και η καλλιέργεια προσδοκιών. Απαιτούνται σταθερά βήματα μετρήσιμης προόδου και συνεκτικών πολιτικών για να ενισχυθεί η αξιοπιστία της ΕΕ.

Η χώρα μας ξεπερνά σταδιακά την κρίση και σε ένα κλίμα αισιοδοξίας προσδοκά μια ταχύτερη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς με διεύρυνση των ευκαιριών για όλους και ενίσχυση των εισοδημάτων. Ο παραγωγικός μετασχηματισμός της οικονομίας μας αφορά όλους τους πολίτες. Δεν αρκούν μόνο οι επενδύσεις ορόσημα. Επιδιώκουμε μια διευρυμένη ανάπτυξη με τη στήριξη καινοτόμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών από νέους επιστήμονες, επαγγελματίες και αγρότες για να ανακάμψουν ισόρροπα οι Τοπικές Κοινωνίες.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αφήνει πίσω τους πειραματισμούς που δοκίμασαν την αξιοπιστία των θεσμών και τη δημοκρατική της συγκρότηση. Πρέπει να προωθήσει με σχέδιο μια δέσμη μεγάλων αλλαγών με τον εκσυγχρονισμό των δομών, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των λειτουργιών και την αυξημένη ευελιξία στην εφαρμογή των παρεμβάσεων για να βρεθούμε πιο κοντά στους πολίτες και στις ανάγκες τους.  Οι πόλεις και οι κοινότητες πρέπει να αποκτήσουν ταυτότητα που συμπυκνώνει την ιστορική τους διαδρομή και αποτυπώνει εναργέστερα τη σύγχρονη δημιουργικότητα των τοπικών κοινωνιών. Διεκδικούμε νέες αρμοδιότητες και αυξημένους πόρους για να συμπληρώσουμε τα κενά στις υποδομές, στον πολιτισμό στον αθλητισμό και στις κοινωνικές δομές στήριξης.

Ατενίζουμε τη νέα χρονιά με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Με αυτοπεποίθηση ενότητα και σχέδιο μπορούμε να πετύχουμε υψηλότερους στόχους και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις.

Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά. Τα χρόνια που έρχονται να είναι καλύτερα με ειρήνη και αξιοπρέπεια, επιτυχίες προσωπικές και συλλογικές, σε μια Ελλάδα που μπορεί και πρέπει να δημιουργεί πολιτισμό και ισότητα ευκαιριών.        

Χρόνια πολλά".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News