Γιορτινή ατμόσφαιρα για την κοπή της πίτας σε Περιφέρεια και Δήμο

Ηράκλειο
Γιορτινή ατμόσφαιρα για την κοπή της πίτας σε Περιφέρεια και Δήμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιορτάζουν μαζί την έλευση του νέου έτους

Χαμόγελα και γιορτινή διάθεση σε Περιφέρεια και Λότζια για την καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Στις 11:30 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην πλατεία Ελευθερίας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή κοπής της βασιλόπιτας.

Ήδη από το πρωί σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Στις 11:30 το πρωί σύμφωνα με το πρόγραμμα ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, κ. Νικόλαος Συριγωνάκης, δέχτηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου τις Αρχές και τους πολίτες, στην καθιερωμένη τελετή κοπής της βασιλόπιτας, γιορτάζοντας μαζί τον ερχομό του νέου έτους 2020.

Μελωδίες από τα κάλαντα σκόρπισε η Μικτή, Νεανική και Παιδική Χορωδία της Π.Ε. Ηρακλείου.

Στον Δήμο Ηρακλείου η κοπή της βασιλόπιτας πραγαμτοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα “Ελευθέριος Βενιζέλος” .Την τελετή ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου παιάνισε εορταστικές μελωδίες.

Αμέσως μετά , ο  Δήμαρχος δήλωσε: «Το 2019 ήταν μια χρονιά, όπου η Ελλάδα άρχισε επιτέλους να βγαίνει  από την δεκαετή οικονομική και κοινωνική κρίση, η οποία ταλαιπώρησε εκατομμύρια Έλληνες. Ταυτόχρονα όμως, η αυγή του 2020 βρίσκει την χώρα μας σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, ειδικά όσον αφορά την σχέση της με την Τουρκία. Η συγκυρία απαιτεί εγρήγορση και ομοψυχία από όλους μας.Εύχομαι  - και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε ώστε - η νέα χρονιά να είναι καλύτερη  σε όλα τα επίπεδα για τον τόπο μας.Το Ηράκλειο αλλάζει.  Στον Δήμο Ηρακλείου, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε αυτή η αλλαγή προς το καλύτερο, που πλέον έχει γίνει αντιληπτή από τους περισσότερους Ηρακλειώτες, να συνεχιστεί, και, εκεί που απαιτείται, να επιταχυνθεί.Με προτεραιότητα στους ανθρώπους που έχουν περισσότερη ανάγκη, θα είμαστε δίπλα σας, δίπλα στους δημότες, με κάθε δυνατό τρόπο. Διότι, όπως έχω πει κι άλλες φορές, όσο έχουμε ο ένας τον άλλο και όσο εξακολουθούμε να δείχνουμε πηγαία αλληλεγγύη προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, τότε δεν έχουμε τίποτα και κανέναν να φοβηθούμε.Χρόνια Πολλά, ευτυχισμένο το 2020».

Την πίτα του θα κόψει την Τετάρτη και ο Δήμος Φαιστού. Η τελετή θα γίνει στις 11:30 το πρωί στην αίθουσα του Πολύκεντρου Μοιρών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News