default-image

Πρωτοχρονιάτικο black out στο Ηράκλειο - «Πετάξαμε όλα τα φαγητά»

Ηράκλειο
Πρωτοχρονιάτικο black out στο Ηράκλειο - «Πετάξαμε όλα τα φαγητά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο σκοτάδι πολλές περιοχές του Ηρακλείου που δεν γιόρτασαν με απρόοπτα την Πρωτοχρονιά

Σε ένα κάθε άλλο παρά γιορτινό σκηνικό και με τα νεύρα «κρόσσια» έκαναν Πρωτοχρονιά κάτοικοι σε πολλές γειτονιές του Ηρακλείου όπου από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έπεφτε και επανερχόταν το ρεύμα. Ανάμεσα στις περιοχές όπου σημειώθηκαν προβλήματα είναι: Μεσαμπελιές, Αλικαρνασσός, Μασταμπάς, Δειλινά, Θέρισσος, Καμίνια και Χρυσοπηγή, δηλαδή μεγάλες μεγάλο τμήμα της πόλης.

«Πετάξαμε όλα τα φαγητά»

Όπως ανέφερε οργισμένη Σ.Π για την περιοχή των Καμινίων: «από τις 19.00 το απόγευμα την παραμονή άρχισε η απαράδεκτη κατάσταση. Το ρεύμα κοβόταν και ερχόταν πάλι, ενώ μέχρι το πρωί της Πρωτοχρονιάς συνεχιζόταν η ίδια κατάσταση. Πετάξαμε όλο το κρέας καθώς τίποτα δεν μπόρεσε να ψηθεί και τα παιδιά μας έφυγαν αφού δεν μπορούσαμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί στο σκοτάδι. Όλη η γειτονιά βγήκε έξω και ακούστηκαν εκρήξεις σε στύλο όπου παρατηρούνται συνεχώς προβλήματα. 47 χρόνια μένω σε αυτή την περιοχή, αυτό το κακό δεν το έχω ζήσει ποτέ…»

Κάηκαν ηλεκτρικές συσκευές

Σύμφωνα Ε.Μ ,κάτοικο των Καμινίων: «το ρεύμα κόπηκε στις 19.00 το απόγευμα την παραμονή, επανήλθε για λίγο και ξανακόπηκε μέχρι τις 10 το πρωί της Πρωτοχρονιάς. Οι πολίτες είναι οργισμένοι, έχουν καεί ηλεκτρικές συσκευές, έχουμε πετάξει όλα τα τρόφιμα μέσα από τα  ψυγεία και ηλικιωμένοι έμειναν χωρίς οξυγόνο. Όσοι έχουν μόνο σταθερό τηλέφωνο, έμειναν και χωρίς τη δυνατότητα επικοινωνίας. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό».

Προβλήματα υπήρξαν και σε άλλες συνοικίες όπου υπήρξαν φόβοι για βλάβες σε ηλεκτρικές συσκευές από τις αλλεπάλληλες διακοπές ηλεκτροδότησης ενώ η διάρκειά τους διέφερε από περιοχή σε περιοχή. Στις Μεσαμπελιές η διακοπή διήρκησε μία ώρα, η Θέρισσος έμεινε περίπου δύο ώρες χωρίς ρεύμα, στην Φορτέτσα έως και 5 ώρες ενώ στα Δειλινά το ρεύμα κόπηκε τουλάχιοστον 4 φορές μέχρι την έλευση του νέου έτους. 

Παράπονα υπάρχουν και στο Τσαλικάκι όπου μετά από βροχοπτώσεις, καταγράφοντας συχνά πολύωρες διακοπές ρεύματος.

Εργασίες από 5 συνεργεία

Στα Καμίνια συνεργείο δούλευε για την αποκατάστασης της ζημιάς και οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να κάνουν γιορτές ...προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τη βλάβη που προκάλεσε δυσκολίες σε πολλά νοικοκυριά. 

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ Ηρακλείου κ. Παύλο Βαρδουλάκη "5 συνεργεία εργάζονται στα σημεία όπου υπάρχει πρόβλημα και μέχρι το απόγευμα ελπίζουμε ότι θα έχει αποκατασταθεί η ζημιά. Έχουν καεί μετασχηματιστές που αντικαταστάθηκαν και έχουμε και μικρές βλάβες στα δίκτυα. Είχαμε και την παρατεταμένη κακοκαιρία που δυσκόλεψε την κατάσταση ,αλλά αν βελτιωθεί ο καιρός θα βοηθήσει στις εργασίες αποκατάστασης". 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News