Στο... απόγειό της η επιβατική κίνηση στην Κρήτη, λόγω εορτών

Κρήτη
Στο... απόγειό της η επιβατική κίνηση στην Κρήτη, λόγω εορτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια και στα αεροδρόμια της Κρήτης

Στο απόγειο βρίσκεται αυτές τις μέρες η επιβατική κίνηση στο λιμάνι αλλά και στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, με τον κόσμο που έρχεται στην Κρήτη για τις γιορτές αλλά και εκείνους που φεύγουν για κάποιον κατεξοχήν χειμερινό προορισμό της ηπειρωτικής χώρας ή την πρωτεύουσα να είναι πολύς.

Δυσεύρετα είναι τα διαθέσιμα ακτοπλοϊκά εισιτήρια καθώς η πληρότητα των δρομολογίων για τα πλοία του Ηρακλείου αγγίζει το 100% τόσο σε επιβάτες όσο και στα οχήματα. Γεμάτα όμως έρχονται και φεύγουν και τα αεροπλάνα στην πόλη του Ηρακλείου, με τις πληρότητες να αγγίζουν το 85%.

Μέχρι στιγμής, δεν παρατηρούνται προβλήματα και καθυστερήσεις σε ακτοπλοϊκές αφίξεις και αναχωρήσεις, ωστόσο εάν επιβεβαιωθεί η επιδείνωση του καιρού που αναμένεται να πλήξει το νησί από την Κυριακή, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να επικοινωνήσει με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες η το λιμεναρχείο, την ημέρα της αναχώρησής του.

Το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο για φέτος έδεσε το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου, το οποίο αναδεικνύεται στο δεύτερο σημαντικότερο ελληνικό προορισμό μετά τον Πειραιά στις home port κρουαζιέρες.

Οι επισκέπτες που παρέμειναν στην πόλη του Ηρακλείου για πάνω από 10 ώρες, δίνοντας ανάσα στην τοπική οικονομία, ήταν πάνω από 2.000 χιλιάδες με τους περισσότερους να είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η χρονιά που φεύγει, κύλησε πολύ ελπιδοφόρα για τον κλάδο της κρουαζιέρας στο Ηράκλειο, καθώς 204 ήταν τα κρουαζιερόπλοια που κατέφθασαν στο λιμάνι της πόλης, με το επιβατικό κοινό να  ξεπερνά τις 300.000 χιλιάδες.

Μάλιστα, τα μηνύματα για την χρονιά που έρχεται ξεπερνούν κάθε προσδοκία καθώς αναμένεται μια σημαντική αύξηση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Από τον νέο χρόνο ξεκινούν και πάλι τα τακτικά δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων ενώ από τον Απρίλιο θα φτάνει στο λιμάνι του Ηρακλείου σχεδόν κάθε μέρα  ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο.

Το παράδοξο είναι ότι η κρουαζιέρα αναμένεται να κορυφωθεί  τον ερχόμενο Οκτώβριο και Νοέμβριο καθώς είναι προγραμματισμένες 33 αφίξεις  κρουαζιερόπλοιων τον Οκτώβριο και 26 τον Νοέμβριο, περισσότερες δηλαδή από τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News