Ηράκλειο

Βασιλικά Ανώγεια: Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών

Στις κάλπες προσήλθαν 225 από τους 326 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους

Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η παράταξη “Συνεργασία” με 115 ψήφους έναντι 108 ψήφων που συγκέντρωσε η “Νέα Δύναμη” στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών της Κοινότητας των Βασιλικών Ανωγείων, της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνας.

Οι κάτοικοι της περιοχής προσήλθαν στις κάλπες, προκειμένου να ψηφίσουν τον νέο πρόεδρο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλικών Ανωγείων, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 χθες το βράδυ. Στις κάλπες προσήλθαν 225 από τους 326 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, ενώ έγκυρα ήταν 223 ψηφοδέλτια.

Οι εκλογές επαναλήφθηκαν στην εν λόγω Τοπική Κοινότητα, καθώς, όπως αναγράφεται και σε παλαιότερη ανακοίνωση του Δήμου Γόρτυνας, κατά τη διάρκεια των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου προέκυψε ένα «τυπικό λάθος», με αποτέλεσμα τα Βασιλικά Ανώγεια να μην έχουν εκλέξει πρόεδρο και τοπικό συμβούλιο.

«Όπως είχαμε δεσμευτεί κατά την επίσκεψή μας στα Βασιλικά Ανώγεια, αλλά και σε όλες τις συζητήσεις που είχαμε με τους κατοίκους της περιοχής, εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο και πετύχαμε την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας, ώστε η Κοινότητα να έχει τους δικούς της εκπροσώπους και ισχυρή φωνή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων», είχε δηλώσει ο δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης.

«Το δίκαιο αίτημα των κατοίκων των Βασιλικών Ανωγείων, για επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας, ικανοποιείται χάρη στις ενέργειες και την αποτελεσματικότητα της δημοτικής Αρχής. Θα είμαστε συνεχώς δίπλα στους κατοίκους των Βασιλικών Ανωγείων, θα στηρίζουμε τις προσπάθειές τους και θα διεκδικούμε λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που τους απασχολούν», είχε τονίσει ο επικεφαλής της παράταξης “Μεγάλη Γόρτυνα”, Μιχάλης Κοκολάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια