Ηράκλειο

Η παράξενη εξαφάνιση του Χρήστου Νερατζούλη - Από την άνετη ζωή, άστεγος

«Το μόνο που σκεφτόταν ήταν να γυρίσει στο παιδί του στην Αμερική» λέει ο αδερφός του

8 μήνες παραμένει άφαντος ο Χρήστος Νερατζούλης από τις Κάτω Γούβες Ηρακλείου, και η παράξενη ιστορία της εξαφάνισής του ήρθε στο φως από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» καθώς όπως φαίνεται ο 50χρονος δεν μπορούσε να ζήσει μακριά από τον 8χρονο γιο του που έμεινε «πίσω» στην Αμερική. «Το μόνο που σκεφτόταν ήταν να γυρίσει στο παιδί του» αναφέρει ο αδερφός που τον ψάχνει παντού και ελπίζει ακόμα ότι θα τον βρει. «Προσπαθούσαμε όλοι να τον βοηθήσουμε αλλά εκείνος ήθελε να γυρίσει πίσω. Δεν ήθελε να μάθει ούτε τα ελληνικά» όπως τονίζει.

Από την άνετη ζωή, άστεγος

Ο 50χρονος μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Οχάιο, απελάθηκε άρον – άρον μέσα σε μια νύχτα στην Ελλάδα και άρχισε γι’ αυτόν η αντίστροφη μέτρηση στη ζωή του. Αιτία η καταγγελία της πρώην συντρόφου του για τη μη νόμιμη παραμονή του στη χώρα.

Από την άνετη ζωή στην Αμερική, βρέθηκε να ζει σαν άστεγος στα παγκάκια της Αθήνας και του Πειραιά. Μια γυναίκα από την Κρήτη που τον είδε στο λιμάνι, τον βοήθησε να ταξιδέψει και να αναζητήσει τον αδελφό του στις Κάτω Γούβες Ηρακλείου. Έμενε σε ένα δωμάτιο που του παραχώρησε και εργαζόταν περιστασιακά για να τα βγάλει πέρα. Το μυαλό του όμως ήταν συνεχώς στον μικρό γιο του που άφησε στην Αμερική και ζούσε με την ελπίδα ότι θα τον συναντήσει.

Απελάθηκε, ήρθε στο νησί και χάθηκε…

Ο αδελφός του, Παναγιώτης Νερατζούλης, συγκινημένος μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ» για την εξαφάνιση του. «Τον έχουμε ψάξει παντού. Κάτοικοι της περιοχής μας είπαν πως τον είχαν δει στο χωριό τις δυο πρώτες ημέρες, αλλά μετά τα ίχνη του χάθηκαν…»,  ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στις 4 Μαΐου φόρεσε το καλό του κοστούμι σαν να είχε κάποιο σημαντικό ραντεβού και χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν, εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με το anikolouli.gr οι έρευνες της εκπομπής σε χώρους αστέγων, κοινωνικές υπηρεσίες, δομές φροντίδας και συσσίτια σε Αθήνα και Πειραιά, δεν είχαν αποτέλεσμα.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια