Αποζημιώσεις για το χαλάζι - Μέχρι πότε οι δηλώσεις

Ηράκλειο
Αποζημιώσεις για το χαλάζι - Μέχρι πότε οι δηλώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση Κεγκέρογλου στη Βουλή - Μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου οι δηλώσεις για τις ζημιές στις ελαιοκαλλιέργειες

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε χθες η επίκαιρη ερώτηση του γραμματέα της Κ.Ο. και βουλευτή Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί και οι άλλοι παραγωγοί της Κρήτης που υπέστησαν τεράστιες καταστροφές στην παραγωγή από την πρόσφατη έντονη χαλαζόπτωση.

Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι η έντονη χαλαζόπτωση που καταγράφηκε πρόσφατα σε διάφορες περιοχές του νομού Ηρακλείου είχε σαν αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλων ζημιών στην ύπαιθρο. Οι ελαιοπαραγωγοί και οι λοιποί παραγωγοί υπαίθριων καλλιεργειών μετρούν τις πληγές τους, την ώρα που τα αρμόδια συνεργεία του ΕΛΓΑ καλούνται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για να διαπιστώσουν την καταστροφή.

Ο κ. Κεγκέρογλου σημείωσε ότι η αστοχία της προηγούμενης κυβέρνησης με τη φυτοπροστασία και οι ψευδείς διαβεβαιώσεις της περί αποζημιώσεων έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των παραγωγών για τον ΕΛΓΑ, με συνέπεια να μην υποβάλλουν δηλώσεις αφού δεν αποζημιώνονται, και ζήτησε από τον υπουργό άμεσες ενέργειες, ώστε οι παραγωγοί να κάνουν δηλώσεις μέχρι τις 27 Δεκέμβρη τόσο για την απώλεια παραγωγής όσο και για την ποιοτική υποβάθμιση του ελαιολάδου, που επίσης μειώνει το εισόδημά τους, και να αποζημιωθούν έγκαιρα.

Ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε πως ήδη έχουν διατεθεί, εκτός από τους 17 γεωτεχνικούς ελεγκτές, και 15 ακόμη, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες και κάλεσε από το βήμα της Βουλής τους παραγωγούς να προβούν σε δηλώσεις τόσο για την ποσοτική όσο και για την ποιοτική καταστροφή, για να “τρέξουν” οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ αφενός, και αφετέρου να αξιοποιηθούν επικουρικά τα πορίσματα από την ειδική επιτροπή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News