Ποινή 15 μηνών στον Κρητικό για την «ταπεινωτική» βία στον σύντροφο της 14χρονης κόρης του

Ηράκλειο
Ποινή 15 μηνών στον Κρητικό για την «ταπεινωτική» βία στον σύντροφο της 14χρονης κόρης του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το επίμαχο περιστατικό είχε λάβει χώρα τον Ιανουάριο του 2012

Στις δικαστικές αίθουσες αναβίωσε σήμερα η πολύκροτη υπόθεση με «πρωταγωνιστή» έναν 18χρονο νεαρό, ο οποίος πριν από περίπου 8 χρόνια είχε ξυλοκοπηθεί και κατακρατηθεί παράνομα από τον πατέρα του ανήλικου κοριτσιού με το οποίο είχε συνάψει τότε σχέση.

Το επίμαχο περιστατικό είχε λάβει χώρα τον Ιανουάριο του 2012 σε περιοχή της Μεσαράς, όπου ο 47χρονος σήμερα πατέρας είχε –μεταξύ άλλων- προβεί σε μια άκρως ταπεινωτική πράξη σε βάρος του νεαρού Κρητικού.

Ο 47χρονος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε συνολική ποινή 5 ετών και 10 μηνών για τις πράξεις της σωματικής βλάβης, της παράνομης κατακράτησης, αλλά και του βιασμού. Η έφεση του κατηγορούμενου εκδικάστηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, κεκλεισμένων των θυρών.

Ο κατηγορούμενος έπεσε στα «μαλακά» αφού καταδικάστηκε μόνο για τη μια από τις πράξεις που κατηγορείτο: Ο 47χρονος κρίθηκε ένοχος για «παράνομη κατακράτηση» και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή. Η εν λόγω ποινή είναι ακριβώς η ίδια που του είχε επιβληθεί για τη συγκεκριμένη πράξη και σε πρώτο βαθμό.

Αναφορικά με την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης (που συνιστά πλημμέλημα), έπαυσε υφ' όρον η εν λόγω ποινική δίωξη σε βάρος του 47χρονου, καθώς είχε τελεστεί πριν από το 2016 κι έτσι μπήκε στο αρχείο.

Ο 47χρονος κατηγορείτο και για την πράξη του βιασμού σε βάρος του 18χρονου τότε άνδρα. Ωστόσο, το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από «βιασμό» (που είναι κακούργημα) σε "παράνομη βία" (που είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα).

Έτσι, όπως προβλέπεται από το νόμο, επειδή και η εν λόγω πράξη είχε τελεστεί πριν το 2016, έπαυσε υφ' όρον η δίωξη σε βάρος του 47χρονου και μπήκε στο αρχείο.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η πράξη του βιασμού μετατράπηκε σε "παράνομη βία", καθώς κρίθηκε ότι ο 47χρονος που κακοποίησε σεξουαλικά το νεαρό χρησιμοποιώντας ξένο σώμα, έπραξε ούτως με σκοπό να τιμωρήσει και να ταπεινώσει το δράστη και όχι για να ικανοποιηθεί ο ίδιος σεξουαλικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News