Φονική συμπλοκή: Από μαχαιριά στην καρδιά ο θάνατος του 37χρονου στο Τυμπάκι

Κρήτη
Φονική συμπλοκή: Από μαχαιριά στην καρδιά ο θάνατος του 37χρονου στο Τυμπάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τη θανατηφόρα συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών για τα μεροκάματα της ντροπής

Από αιχμηρό αντικείμενο φέρεται να προήλθε ο θάνατος του 37χρονου άνδρα από το Πακιστάν, ο οποίος έπεσε νεκρός κατά τη φονική συμπλοκή που σημειώθηκε στα τέλη Νοεμβρίου στο Τυμπάκι της Μεσαράς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας “Νέας Κρήτης”, τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που διενεργήθηκε στη σορό του εκλιπόντος, έδειξαν ότι ο θάνατος προήλθε από πλήξεις στην καρδιά και τον πνεύμονα του 37χρονου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης φέρεται να προκύπτει ότι οι πλήξεις αυτές επήλθαν από «νύσσον και τέμνον» όργανο.

Με λίγα λόγια, κατά πάσα πιθανότητα, ο θάνατος του 37χρονου Πακιστανού επήλθε από μαχαιριές που δέχτηκε στην καρδιά και τον πνεύμονα.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε προκύψει ένα “θολό” σκηνικό αναφορικά με τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 37χρονου.

Το πολυπληθές και των δύο ομάδων Πακιστανών που συνεπλάκησαν μεταξύ τους στο Τυμπάκι έκανε ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των Αρχών στο να βρουν ποιος ήταν αυτός που τραυμάτισε θανάσιμα τον 37χρονο άνδρα. Κι αυτό, καθώς - όπως άλλωστε φέρεται να δείχνει και το βίντεο που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στη διάθεση των Αρχών - ο θανών φέρεται να δέχτηκε χτυπήματα κι από άλλα άτομα.

Κάτι τέτοιο, εξάλλου, φέρεται να επιβεβαιώνεται και από το πόρισμα του ιατροδικαστή, όπου γίνεται λόγος και για πάλη που προηγήθηκε. Ωστόσο, από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, γίνεται σαφές ότι ο θάνατος του 37χρονου επήλθε από μαχαιριές στην καρδιά και τον πνεύμονα.

Επισημαίνεται ότι ενώπιον των δικαστικών Αρχών είχαν οδηγηθεί πριν από μερικές εβδομάδες συνολικά 16 Πακιστανοί που φέρονται να συμμετείχαν στη φονική συμπλοκή. Άπαντες οι εν λόγω κατηγορούμενοι ανήκαν στην ομάδα του 29χρονου που νοσηλεύεται σε κώμα στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Όπως είχε δημοσιεύσει τότε η εφημερίδα “Νέα Κρήτη”, οι Αρχές είχαν βάλει στο “μικροσκόπιο” αναφορικά με τον θάνατο του 37χρονου τρεις άνδρες. Οι δύο εξ αυτών έχουν προφυλακιστεί. Πρόκειται για έναν 31χρονο, ο οποίος φέρεται να άρπαξε το σκεπάρνι από τα χέρια του 37χρονου και κατόπιν να τον χτύπησε με αυτό, αλλά και για έναν 16χρονο που φέρεται να έπληξε με αιχμηρό αντικείμενο τον θανόντα. Στο “κάδρο” των Αρχών είχε μπει κι ένας 39χρονος, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο 39χρονος φέρεται να χτύπησε με μια πέτρα στην πλάτη τον 37χρονο.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να επισημάνουμε αυτό που είχε τονίσει εξαρχής η πλευρά της υπεράσπισης, ότι δηλαδή το επίμαχο βίντεο, που προέρχεται από κλειστό κύκλωμα ασφάλειας, φέρεται να δείχνει τον 37χρονο να δέχεται πλήγματα και να πέφτει στο έδαφος, αλλά στη συνέχεια να σηκώνεται όρθιος και να απομακρύνεται από το επίμαχο σημείο.

Με λίγα λόγια, από την ώρα που ο εκλιπών σηκώνεται και μεταβαίνει σε άλλο σημείο -όπου στη συνέχεια βρίσκεται νεκρός - δεν υπάρχει εικόνα για το αν σημειώθηκε άλλη πλήξη σε βάρος του 37χρονου. Συμπερασματικά, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το ποιος ήταν τελικά αυτός που κατάφερε τα θανάσιμα πλήγματα στον εκλιπόντα. Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά αναμένεται να δοθούν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τους δύο Πακιστανούς που παραμένουν κρατούμενοι, οι υπόλοιποι 14 συμπατριώτες τους που είχαν συλληφθεί από την Αστυνομία είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Όπως είχε γίνει τότε γνωστό, τους είχε επιβληθεί κατά περίπτωση ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σε όλους τους όμως απαγορεύτηκε η παραμονή τους στο Τυμπάκι, προς αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω δυσάρεστων περιστατικών.

ΠΑΓΝΗ - Σε κώμα στη ΜΕΘ ο 29χρονος

Εξάλλου, όπως αποκάλυψε με χθεσινό δημοσίευμα η “Νέα Κρήτη”, ο 29χρονος άνδρας από το Πακιστάν, ο οποίος είχε τραυματιστεί βαρύτατα, πριν από λίγες εβδομάδες, κατά τη φονική συμπλοκή στο Τυμπάκι, βρίσκεται σε κώμα. Ο νεαρός, ο οποίος είχε εισαχθεί στην εντατική του ΠΑΓΝΗ στις 27 Νοεμβρίου, συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, με την κατάστασή της υγείας του να παραμένει πολύ σοβαρή. Σύμφωνα με πληροφορίες της “Νέας Κρήτης”, ο 29χρονος που είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση βρίσκεται σε κώμα και παραμένει άγνωστο πότε και εάν η κατάσταση της υγείας του επανέλθει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News