Βιασμός άντρα στα κρατητήρια - Η απόφαση του δικαστηρίου για τον 29χρονο κατηγορούμενο

Κρήτη
Βιασμός άντρα στα κρατητήρια - Η απόφαση του δικαστηρίου για τον 29χρονο κατηγορούμενο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβληματισμός για τις συνθήκες κράτησης

Ενώπιον του Εισαγγελέα και του ανακριτή εμφανίστηκε σήμερα ο 29χρονος πακιστανός, κρατούμενος για να απελαθεί στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, ο οποίος και κατηγορείται για το βιασμό ενός 19χρονου ομοεθνή του επίσης κρατουμένου στα κρατητήρια.

Το συμβάν όπως κατήγγειλε ο 19χρονος συνέβη μέσα στα κρατητήρια , δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε συμβεί και μάλιστα όχι μόνο με το συγκεκριμένο άτομο, όπως ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος πακιστανός, στην καταγγελία του.

 Και οι δυο τους σήμερα βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο  με τις ανακριτικές αρχές να ζητούν ενώπιον τους να βρεθούν και άλλα άτομα, Πακιστανοί, που βρίσκονταν μαζί τους στα κρατητήρια, για να δώσουν και οι ίδιοι την δική τους διάσταση, καθώς ο κατηγορούμενος,για βιασμό, άνδρας, δεν αποδέχθηκε την πράξη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του, ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε πιεστικό κάλεσμα για συνεύρεση από τον 19χρονο.

Ο 29χρονος τελικά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, που διαμορφώνει μια παράδοξη εξέλιξη για έναν κρατούμενο που προοριζόταν να απελαθεί καθώς δεν παρέμενε νόμιμα στην Ελλάδα και ο οποίος πλέον επιστρέφει μεν στα κρατητήρια, αλλά όπως προβλέπεται όχι μόνο θα αφεθεί ελεύθερος, αλλά με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης λαμβάνει άτυπα και άδεια παραμονής.

Την ίδια ώρα πάντως το θέμα με την καταγγελία βιασμού έχει προκαλέσει αίσθηση στο δικηγορικό κόσμο σε ότι αφορά τις συνθήκες κράτησης των κρατουμένων  στα Κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News