«Καμπανάκι» Κουτσούμπα για τα γεωπολιτικά από την Κρήτη!

Ηράκλειο
«Καμπανάκι» Κουτσούμπα για τα γεωπολιτικά από την Κρήτη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταπέλτης για τη χρόνια ελληνική αβελτηρία, ο γ.γ. του ΚΚΕ επέστησε μέσω της εκπομπής «Αντιθέσεις» ιδιαίτερη προσοχή

«Καμπανάκι» ενόψει... γεωπολιτικών εξελίξεων στη «γειτονιά» μας, με φόντο τις τουρκικές κινήσεις, ανεξαρτήτως μάλιστα της τύχης που θα έχει η κυβέρνηση στην Τρίπολη της Λιβύης, “χτύπησε” χθες μέσα από την “ΚΡΗΤΗ TV” ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ καυτηρίασε τη διαχρονική αβελτηρία των ελληνικών κυβερνήσεων στα κομβικά ζητήματα των χωρικών υδάτων και της ανακήρυξης ΑΟΖ.

Στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας που πραγματοποίησε στο νησί μας, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ παραχώρησε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην εκπομπή “Αντιθέσεις” και στον Γιώργο Σαχίνη.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στο επίκεντρο της συνέντευξης βρέθηκαν οι κρίσιμες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα και κυρίως η στρατηγική βάθους που ξεδιπλώνει έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου η Τουρκία.

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ τόνισε ότι το δίλημμα «συνεκμετάλλευση ή θερμή σύγκρουση» είναι πλαστό, ενώ στάθηκε με έμφαση στο τι πρέπει να κάνουμε ως χώρα με το εύρος των χωρικών μας υδάτων, την ΑΟΖ και την οριοθέτηση ΑΟΖ.

Ορμώμενος μάλιστα από άρθρο-παρέμβαση του Κώστα Σημίτη που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις, ο Δημήτρης Κουτσούμπας εμφανίστηκε καταπέλτης κατά πολιτικών χειρισμών που έγιναν τόσο από τον ίδιο τον κ. Σημίτη όσο και από άλλους πρωθυπουργούς της χώρας.

«Ο Σημίτης ούτε αφελής είναι, χώρια που έχω πολλά ράμματα για τη γούνα του. Και δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ο άνθρωπος που έβαλε την υπογραφή του και είπε ότι η Τουρκία έχει ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο. Φυσικά ο Σημίτης δεν εννοούσε αυτό που μετά επιχείρησε να παρουσιάσει ως εξήγηση... Ότι δήθεν δηλαδή εννοούσε ότι πρέπει να υπάρχει μια καλή, ειρηνική, φιλική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και μια συνεργασία. Δεν εννοούσε αυτό, να μην κοροϊδευόμαστε. Ζωτικά συμφέροντα είναι κάτι συγκεκριμένο. Η Τουρκία εννοεί ως ζωτικά συμφέροντά της το εξής πολύ απλό: ότι βραχονησίδες, νησιά είναι τουρκικά! Άλλωστε το δόγμα της Τουρκίας είναι η περίφημη “γαλάζια πατρίδα”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γ.γ. του ΚΚΕ και σημείωσε: «Θα πρέπει συνεπώς να προσέχουν πολύ οι πρώην πρωθυπουργοί ως προς το ποιους εγκαλούν. Εγώ δε δικαιολογώ κανέναν πρώην πρωθυπουργό. Ξέρετε, ξέχωρα από τον σχεδιασμό, την ευφυΐα του καθενός, τις καλές ενδεχομένως προθέσεις να υπερασπιστούν τα ελληνικά συμφέροντα, επί της ουσίας, επί των βασικών ζητημάτων, υπάρχει και μια στρατηγική γενικότερη και πρακτική που πρέπει να κρίνουμε. Η πολιτική της χώρας καθορίζεται από ένα γενικότερο σύμπλεγμα, οικονομικού-πολιτικού συστήματος και διεθνών σχέσεων και συμμαχιών... Συμμαχίες τις οποίες τις έχουν αποδεχτεί όλοι και βλέπουμε καθαρά το οδυνηρό αποτέλεσμα, να πηγαίνουμε από το κακό στο... χειρότερο!».

Κάλεσμα σε λαϊκή εγρήγορση

Χθες το μεσημέρι, μιλώντας στη συνεστίαση της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ στο κέντρο “Άνοδος” στο Γάζι, με την οποία έπεσε η “αυλαία” της περιοδείας του στην Κρήτη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος βγαίνει μπροστά σε κάθε προσπάθεια αγωνιστικής ανάτασης. Και παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα-προτροπή για ακόμα μεγαλύτερη αντίσταση και διεκδικήσεις από την εργατική τάξη, που όπως σημείωσε είναι αυτή που σταθερά “πληρώνει το μάρμαρο” από τις κυβερνητικές πολιτικές, όπως συμβαίνει τώρα και με την κυβέρνηση της Ν.Δ. «Ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις συμμετέχουν μόνο κατά 7% στο σύνολο των φορολογικών εσόδων, η κυβέρνηση της Ν.Δ. μείωσε κι άλλο τους φορολογικούς συντελεστές, από το 28% στο 24%, και για τα διανεμόμενα κέρδη από το 10% στο 5%, και από την άλλοι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, συνεχίζουν να πληρώνουν το 93% των φορολογικών εσόδων. Η εργατική τάξη, ο λαός, θα συνεχίζει να “πληρώνει το μάρμαρο”. Η εργατική τάξη θα συνεχίζει να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία, θα πληρώνει και για την Υγεία, την Πρόνοια και την Παιδεία, αφού οι κρατικές δαπάνες παραμένουν “παγωμένες”, ενώ οι ελλείψεις σε υποδομές και πάνω απ' όλα σε προσωπικό είναι πολύ μεγάλες», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος, σε ό,τι αφορά το νέο ασφαλιστικό, είπε ότι είναι συνέχεια των νόμων του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ των προηγούμενων χρόνων: «Αυτό το ασφαλιστικό έρχεται να ολοκληρώσει το έγκλημα στην κοινωνική ασφάλιση. Γιατί έγκλημα είναι η συνολική ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, έτσι ώστε η ασφάλιση, από κοινωνικό δικαίωμα, να μετατρέπεται σε “επένδυση” και ατομικό ρίσκο. Έγκλημα είναι οι εργαζόμενοι να υποχρεώνονται για όλη τη ζωή τους να πληρώνουν ατέλειωτες εισφορές από τον μισθό τους ή ακόμα και φόρους, αλλά στο τέλος να μη γνωρίζουν τι θα πάρουν και αν θα πάρουν σύνταξη».

ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ

Αποφασιστική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική

Το προηγούμενο βράδυ, από αντίστοιχη εκδήλωση στα Χανιά, ο γ.γ. του ΚΚΕ είπε ότι πρέπει να υπάρξει λαϊκή εγρήγορση «για να δοθεί αποφασιστική, μαχητική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική, που στη μια της όψη έχει την επίθεση στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, τους μισθούς και τις συντάξεις».

Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στη Βάση της Σούδας, υπογραμμίζοντας: «Οι εξελίξεις δείχνουν πως οι ιμπεριαλιστές φίλοι δεν πιάνονται. Χρόνια ακούτε για τη Βάση της Σούδας, πόσο δήθεν προστατεύει τη χώρα, και ιδιαίτερα, όπως λένε, την Κρήτη. Αβύθιστο αεροπλανοφόρο την αποκαλούν Αμερικανοί στρατηγοί, αλλά και Έλληνες υπουργοί. Εμπόδισε μήπως η ύπαρξη της Βάσης της Σούδας τον Ερντογάν να αμφισβητεί την επήρεια της Κρήτης, όπως και άλλων νησιών; Κάθε άλλο. Οι Βάσεις όχι μόνο δε μας προστατεύουν, αλλά αντίθετα εκθέτουν τον λαό μας σε θανάσιμες απειλές, αφού γίνονται στόχος των αντίπαλων δυνάμεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News