Δεν ξεχνούν την σπουδαία γιατρό, Μαρία Ρουσσομουστακάκη, που έφυγε νωρίς

Ηράκλειο
Δεν ξεχνούν την σπουδαία γιατρό, Μαρία Ρουσσομουστακάκη, που έφυγε νωρίς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τίμησαν την ξεχωριστή γιατρό Μαρία Ρουσσομουστακάκη

Τη μνήμη Μαρίας Ρουσσομουστακάκη που  έφυγε από τη ζωή νέα, η οποία  ωστόσο πρόλαβε να προσφέρει τα μέγιστα σε ασθενείς με  αίσθημα ευθύνης, τίμησαν  γιατροί και φίλοι, της γαστρεντερολόγου.

Η απώλεια της όπως δήλωσαν όλοι αποτέλεσε μία μαύρη ημέρα για το νοσοκομειακό ίδρυμα της πόλης, ενώ για τον ίδιο λόγο φρόντισαν να γίνει ονοματοδοσία της γαστρεντερολογικής κλινικής σε αίθουσα «Μαρία Ρουσσομουστακάκη».

Ήταν Απρίλιος του 2012 όταν η Μαρία Ρουσσομουστακάκη έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια αλλά και αμέτρητους ασθενείς με ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου, που ζήτησαν και είχαν τη βοήθεια και την ανιδιοτελή της στήριξη… 7 χρόνια αργότερα συνεργάτες και επιστημονικό προσωπικό του ΠΑΓΝΗ και της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του νοσοκομείου έδειξαν πως όχι μόνο δεν ξεχνούν την μνήμη της αλλά πως φροντίζουν το όνομα της να μείνει άσβεστο στην πτέρυγα όπου δραστηριοποιήθηκε εκείνα τα χρόνια.

Σε ειδική εκδήλωση την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου έγινε  ονοματοδοσία της αίθουσας της Γαστρεντερολογικής Κλινικής σε αίθουσα «Μαρία Ρουσσομουστακάκη».

Τη μνήμη μιας γυναίκας που έφυγε από τη ζωή νέα, πρόσφερε όμως πολλά στους ασθενείς με ανιδιοτέλεια και αίσθημα ευθύνης, τίμησαν  γιατροί, φίλοι, συγγενείς και ασθενείς, χαρακτηρίζοντας το «αντίο» της Μαρίας Ρουσσομουστακάκη ως την πιο βαθιά πληγή στην 30χρονη λειτουργία της Γαστρεντερολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News