Δ. Κουτσούμπας από το Ηράκλειο: «Ψεύτικα και επικίνδυνα τα διλλήματα των συμμάχων»

Ηράκλειο
Δ. Κουτσούμπας από το Ηράκλειο: «Ψεύτικα και επικίνδυνα τα διλλήματα των συμμάχων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ομιλία στο Ηράκλειο ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα  

Για ψεύτικο και επικίνδυνο δίλλημα έκανε λόγο από το Ηράκλειο ο Δημήτρης Κουτσούμπας που μίλησε σε πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ, ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία του στο νησί.

Ο κ. Κουτσούμπας σε ότι αφορά τα σενάρια περί συνδιαχείρισης του Αιγαίου με την Τουρκία είπε ότι αποτελεί υποχώρηση σε κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και πώς οι μέχρι σήμερα ιμπεριαλιστικές συμμαχίες που ανέπτυξε η χώρα, αντί να βοηθήσουν όπως κάποιοι πίστευαν, μάλλον έχουν διαμορφώσει ένα πιο επιθετικό σκηνικό για την γείτονα χώρα.

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στην ομιλία του παρουσία πλήθους κόσμου αναφέρθηκε στο νέο ασφαλιστικό, δίνοντάς του τη διάσταση του παλιού, διευκρινίζοντας ότι και σε αυτή την περίπτωση, το μεγάλο κόστος θα πέσει στην λαϊκή τάξη και τους εργαζόμενους, από τους οποίους ζήτησε να μην επαναπαύονται και να συστρατευτούν με το Κομμουνιστικό Κόμμα και τους αγώνες του.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι το ΚΚΕ έχει επεξεργασμένο πρόγραμμα και σχέδιο για να ζήσει ο λαός όπως του αξίζει, ενώ συμπλήρωσε ότι τα σύγχρονα δικαιώματα και η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι ασυμβίβαστα μεταξύ τους.

Ο Δ. Κουτσούμπας στις «Αντιθέσεις»

Η προκλητικότητα και η επιθετικότητα της Τουρκίας, και οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στον χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου που απαιτούν, όπως τονίζουν οι επιστήμονες, γρήγορο και στοχευμένο σχεδιασμό, αναφέρθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην εκπομπή «Αντιθέσεις» της ΚΡΗΤΗ TV. 

Από την  επισήμανση ότι η Ελλάδα θα μπορούσε εδώ και καιρό να έχει οριοθετήσει με στίγματα την δική της ΑΟΖ, μέχρι το που ακριβώς φτάνει η Τουρκία και τι μπορεί αυτό να σημαίνει σε στρατηγικό επίπεδο, οι επιστήμονες και γεωπολιτικοί αναλυτές, δεν έκρυψαν την αγωνία τους για τις επόμενες κινήσεις, διευκρινίζοντας όμως ότι ακόμη και αν η Ελλάδα δεν έπραξε μέχρι σήμερα, πρώτη, τις κινήσεις που μπορούσε, έχει ακόμη χρόνο και μαζί της το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας για κινήσεις που θα διασφαλίσουν τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News