Εκλογές ΠΑΓΝΗ: Για τρίτη διετία εξελέγη η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών»

Ηράκλειο
Εκλογές ΠΑΓΝΗ: Για τρίτη διετία εξελέγη η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσήλθαν στις κάλπες συνολικά 1.115 μέλη

Για τρίτη διετία θα έχει στα χέρια της το τιμόνι του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ η παράταξη “Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών”, από την οποία προέρχεται ο απερχόμενος και νυν υποψήφιος πρόεδρος των εργαζομένων ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης, η οποία αναδείχθηκε πρώτη σε έδρες σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κάλπης.

Τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ προσήλθαν τόσο προχθές Πέμπτη όσο και χθες Παρασκευή στις κάλπες προκειμένου να ψηφίσουν για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού τους Συμβουλίου για την επόμενη διετία. Ψήφισαν συνολικά 1.115 μέλη. Η συμμετοχή χαρακτηρίστηκε αρκετά μεγάλη και ικανοποιητική, δεδομένου του ότι την προηγούμενη φορά είχαν ψηφίσει 1.035 μέλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών

"Χαιρετίζει τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά στις εκλογικές διαδικασίες του Συλλόγου μας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου - Εξελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που τη στήριξαν με την ψήφο τους στις εκλογές του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, αναδεικνύοντάς την για τρίτη συνεχόμενη φορά πρώτη δύναμη στο ΔΣ του σωματείου.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, ο συνδυασμός που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, αναδείχθηκε ενισχυμένη σε ψήφους και ποσοστά και με σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους συνδυασμούς, καταλαμβάνοντας πέντε από τις ένδεκα έδρες στο νέο Δ.Σ.

Αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων στον συνδυασμό μας, γιατί ξέρουν ότι όλα αυτά τα χρόνια -που έχουμε την ευθύνη της διοίκησης του Σωματείου μας- δεν τους ξεγελάσαμε, δεν τους κρύψαμε την αλήθεια, ήμασταν πάντα δίπλα τους, ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική.

Θετική ήταν η αύξηση της συμμετοχής των εργαζομένων στην ψηφοφορία σε σχέση με το 2017 (1115 από 1035 ψήφοι). Συγκεκριμένα η ΑΣΥ παρουσίασε αύξηση σε απόλυτο αριθμό ψήφων (497) και σε ποσοστό (45,7%) για το ΔΣ του σωματείου σε σχέση με το 2017 (αύξηση κατά 135 ψήφους και 8,8%) αυξάνοντας τις έδρες σε 5 (από 4).

ΔΣ Σωματείου

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

Αρ. Πρ. Συμ.

Η ψήφος των εργαζομένων στην ΑΣΥ αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλαμε τα προηγούμενα 4 χρόνια να οργανώσουμε τους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων υγειονομικών και ασθενών σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων και των διοικήσεων του νοσοκομείου και της ΥΠΕ, επιδιώκοντας τη συμμετοχή και την ενότητα όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως ειδικότητας και εργασιακής σχέσης. Η ενίσχυση της ΑΣΥ αποτελεί επιβράβευση της δράσης μας για τη διεκδίκηση λύσεων σε κάθε πρόβλημα των εργαζομένων του νοσοκομείου μας -τις ελλείψεις προσωπικού, την αύξηση της εντατικοποίησης της δουλειάς, τις απολύσεις συμβασιούχων-, αποκαλύπτοντας τις βαθύτερες αιτίες των προβλημάτων αυτών και αντιπαλεύοντας τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια και τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων που καλλιεργούνται συστηματικά από άλλες δυνάμεις.

Η επανεκλογή μας στο τιμόνι του σωματείου μάς γεμίζει με αίσθημα ευθύνης. Θα εξακολουθήσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, οργανώνοντας τη μάχη για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς τους, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για ανθρώπινα ωράρια, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Θα συνεχίσουμε να αντιμαχόμαστε την πολιτική υποβάθμισης, υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων δομών υγείας, παλεύοντας για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας που θα έχει στο επίκεντρο την κάλυψη των αναγκών των ασθενών. Για να έχουν αποτέλεσμα οι αγώνες πρέπει να είναι μαζικοί, γι’ αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους να λαμβάνουν ενεργά μέρος στις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου μας, τις συνελεύσεις, τις συσκέψεις, τις απεργίες, τις κινητοποιήσεις, να γίνουν πρωταγωνιστές και όχι θεατές των εξελίξεων".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News