Τσίκα & Πάκα: Τετράποδοι ανιχνευτές δολωμάτων προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες

Ηράκλειο
Τσίκα & Πάκα: Τετράποδοι ανιχνευτές δολωμάτων προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δύο νέοι σκύλοι της Ομάδας Ανιχνευτών δηλητηριασμένων δολωμάτων, εκπαιδεύτηκαν στην Ισπανία.

Είναι η Τσίκα και η Πάκα, οι δύο νέοι σκύλοι ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων  εντάσσονται  στο δυναμικό της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Κρήτης - Δωδεκανήσου.

Μαζί με την Καρίνα και την Τάλκα ενισχύουν τον αγώνα για την προστασία της άγριας ζωής, αλλά και των οικόσιτων ζώων που «πέφτουν» συνεχώς θύματα, δηλητηριασμένων δολωμάτων.

Τα θεαματικά αποτελέσματα της δράστης των δύο πρώτων σκύλων ανιχνευτών, που επιχειρούν εδώ και τρία χρόνια με έδρα το Ηράκλειο και τα Χανιά, αλλά και η ανάγκη προστασίας ευρύτερων περιοχών, επέβαλαν την ανάγκη, ενίσχυσης της ομάδας.

Η Τσίκα με διαχειριστή τη Χριστίνα Διακίδη (θηροφύλακα) θα επιχειρεί στα Δωδεκάνησα με έδρα τη Ρόδο. Όπως αναφέρει η κ. Διακίδη, «στη Ρόδο υπάρχουν πολλά περιστατικά, ελπίζω να έχουμε μεγάλη ανταπόκριση και να συνεργαστούμε άψογα με τους συναδέλφους ώστε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Η Πάκα θα ενισχύσει την ομάδα της Κρήτης και θα έχει έδρα το Λασίθι, όπου η συχνότητα των περιστατικών είναι ανησυχητική και έλαβε ακόμα πιο δραματικές διαστάσεις τις προηγούμενες ημέρες, όταν αγρότης από την Ιεράπετρα κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του από δόλωμα με «Λανέιντ».

Στην Κρήτη βρίσκεται και ο Ισπανός εκπαιδευτής των τεσσάρων σκύλων ανιχνευτών που επιχειρούν στο πλαίσιο δύο προγραμμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News