Συνάντηση Βαρδάκη και Βοργιά για καυτά ζητήματα του Ηρακλείου

Κρήτη
Συνάντηση Βαρδάκη και Βοργιά για καυτά ζητήματα του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά τι αναφέρθηκε στην συνάντηση

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μεταξύ του συναδ. Προέδρου Στέλιου Βοργιά και του Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, στην οποία τέθηκαν προβλήματα στον νομό Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα η υπολειτουργία του ΕΦΚΑ Ηρακλείου, με την μεγάλη καθυστέρηση στην απόδοση συντάξεων, καθώς υπάρχουν ελλείπεις προσωπικού στην στελέχωση των τμημάτων του.

Αναλυτικά όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: Συνδυαστικά με τα πολλαπλά εργατικά ατυχήματα, δημιουργείται μια χαοτική κατάσταση στους εργαζομένους. Μεγάλη ήταν και η αναφορά σε θέματα, που αφορούν στην εκπαίδευση των εποχικά εργαζομένων.

Μάλιστα, ο Βουλευτής μας γνωστοποίησε ότι ήδη με σχετική ερώτηση του στις 29/11/2019 που αφορά στις σχολές μετεκπαίδευσης και στην πρόσληψη εκπαιδευτικού δυναμικού σε αυτές,  έχει κάνει το πρώτο βήμα.

Συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές η αναγκαιότητα της ενίσχυσης σε προσωπικό του ΕΦΚΑ, με άμεση ενέργεια την παράταση του προγράμματος του ΟΑΕΔ, για 5.500 πτυχιούχους που έχουν επανδρώσει δημόσιες υπηρεσίες  και επιβεβαιώνεται με την σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στις 14/11/2019, από 35 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, τονίστηκε η αναγκαιότητα εφαρμογής του ΦΕΚ 73 Α’ το άρθρο 56 , που στα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής των διανομέων, θέτει σε εφαρμογή τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας των διανομέων.

Καλείται η κυβέρνηση για την εφαρμογή του εν λόγω ΦΕΚ.

Ο κος Βαρδάκης τόνισε ότι δεσμεύεται στο επόμενο διάστημα να παρέμβει εκ νέου για την ενίσχυση του Σ.ΕΠ.Ε και την βέλτιστη αντιμετώπιση των εργατικών ατυχημάτων, καθώς η ‘’μαύρη’’ πρωτιά που κατέχει η Κρήτη ανά την χώρα αποτελεί πληγή για το νησί μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News