85.000 ευρώ από τον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΙΙ» για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Ηράκλειο
85.000 ευρώ από τον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΙΙ» για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο νέες εγκρίσεις προϋπολογισμού 85.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Σε δύο νέες προτάσεις από δράσεις του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»  εγκρίθηκαν για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου.

Η πρώτη έγκριση αφορά την δράση «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αγίου Βασιλείου» με συνολικό προϋπολογισμό 50.000 ευρώ.

Η συγκριμένη δράση αφορά την σύνταξη μελέτης πυροπροστασίας για κάθε σχολικό συγκρότημα του Δήμου, σχεδίων κάτοψης και τεχνικών περιγραφών μονίμων συστημάτων πυροπροστασίας, σύνταξη τευχών δημοπράτησης για την υλοποίηση των προβλεπόμενων μέτρων και μέσων πυροπροστασίας ενώ θα ακολουθήσει η εφαρμογή της εγκεκριμένης μελέτης.

Τα σχολικά συγκροτήματα τα οποία προβλέπονται στον τεχνικό δελτίο είναι: Νηπιαγωγεία Αγίας Γαλήνης – Αγκουσελιανών - Μελάμπων, Μιξορρούματος,  -Σελλίων – Σπηλίου - Μύρθιου, Δημοτικά Σχολεία Αγίας Γαλήνης –Μελάμπων- Αγκουσελιανών –Πλακιά- Σπηλίου, Γυμνάσια  Κοξαρέ - Σπηλίου και Λύκειο Σπηλίου

Επίσης εγκρίθηκε μια ακόμα πρόταση που αφορά την «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες» με συνολικό προϋπολογισμό 35.000 ευρώ. Η δράση αφορά τις σχολικές μονάδες: Δημοτικό Αγκουσελιανών, Νηπιαγωγεία Σπηλίου - Μιξορούμματος - Σελλίων - Μύρθιου και Αγκουσελιανών, όπου θα κατασκευαστούν χώροι υγιεινής για ΑΜΕΑ ενώ στις μονάδες: Δημοτικά Αγίας Γαλήνης - Μελάμπων - Σπηλίου, Γυμνάσια Σπηλίου - Κοξαρέ και Λύκειο Σπηλίου θα κατασκευαστούν χώροι υγιεινής αλλά και ράμπες πρόσβασης για ΑΜΕΑ.

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης αναφερόμενες στις δύο νέες εγκρίσεις δήλωσε σχετικά:                            

«Στην πρώτη πρόσκληση το προτεινόμενο έργο αποσκοπεί στην έγκαιρη εξακρίβωση μιας πυρκαγιάς στο χώρο των σχολικών μονάδων, στην άμεση αντιμετώπιση της πριν αυτή καταστεί ανεξέλεγκτη ή επεκταθεί σε άλλα  κτίρια αλλά και στην έγκαιρη και ασφαλή διαφυγή των παιδιών από το χώρο του κτιρίου σε περίπτωση συμβάντος. Στην δεύτερη πρόσκληση που υποβάλαμε έχουμε στόχο την βελτίωση των υποδομών των σχολείων μας προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας προς τα ΑΜΕΑ δημιουργώντας ένα φιλικό περιβάλλον και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τα συγκεκριμένα παιδιά. Το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ ήρθε να καλύψει μια ακόμα ανάγκη του Δήμου μας και ελπίζω να συνεχίσει να υπάρχει γιατί τέτοια ευέλικτα και στοχευμένα προγράμματα είναι πολύτιμα ειδικά για τους ορεινούς, μειονεκτικούς και νησιωτικούς Δήμου και ανταποκρίνονται απόλυτα στις ανάγκες και τις δυνατότητες τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News