Ηράκλειο

Στέγη ανηλίκων: Καταφύγιο για 14 βασανισμένες ψυχές

Ασφυκτικά γεμάτη είναι η Στέγη ανηλίκων Ηρακλείου όπου φιλοξενούνται αγόρια ηλικίας 8- 17 ετών

Την έξαρση κάθε μορφής κακοποίησης που μπορεί να δεχτεί ένα παιδί , αντικατοπτρίζει το βάρος που καλείται να σηκώσει η Στέγη ανηλίκων Ηρακλείου. Εκεί έχουν βρει καταφύγιο και θαλπωρή 14 αγόρια τα οποία έχουν απομακρυνθεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Τα αιτήματα για φιλοξενία και άλλων παιδιών αυξάνονται συνεχώς. Όμως η Στέγη Ανηλίκων παραμένει δραματικά υποστελεχωμένη. Αντί για τουλάχιστον 7 άτομα προσωπικό, υπάρχουν μόλις 3 υπάλληλοι για να φροντίσουν και να στηρίξουν τα παιδιά σε κάθε τους ανάγκη.

Τα αυξημένα περιστατικά οφείλονται σε σημαντικό βαθμό στην ευαισθητοποίηση του κόσμου που αντιλαμβάνεται πλέον πιο γρήγορα πότε ένα παιδί έχει πέσει θύμα κακοποίησης και μπορεί να κινητοποιήσει τις αρχές, εξηγεί ο διευθυντής της Στέγης Ανηλίκων Ηρακλείου Γιάννης Μιχελινάκης.

Λειτουργεί ακριβώς όπως το σπίτι μιας οικογένειας

Η Στέγη ανηλίκων Ηρακλείου λειτουργεί ακριβώς όπως το σπίτι μιας οικογένειας. Προσπαθώντας να προσφέρει στα παιδιά, πέρα από την καθημερινή φροντίδα, σταθερότητα, ψυχολογική υποστήριξη και καθοδήγηση για να ξεπεράσουν τα προβλήματα που τα οδήγησαν στο ίδρυμα.

Όπως κάθε χρόνο, παραμονές των γιορτών η Στέγη Ανηλίκων πραγματοποίησε σήμερα το Χριστουγεννιάτικο παζάρι της, στο αίθριο της Ενετικής Λότζια. Οι πάγκοι γέμισαν από τις δημιουργίες των παιδιών. Τα έσοδα από το Χριστουγεννιάτικο παζάρι είναι πάντα σημαντικά για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών καθώς υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε είδη διατροφής, προσωπικής υγιεινής αλλά και ρουχισμού για τα 14 παιδιά του ιδρύματος.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια