«Ξύπνησαν» εφιαλτικές μνήμες από την υπόθεση πατέρα που βίαζε την ανήλικη κόρη του

Ηράκλειο
«Ξύπνησαν» εφιαλτικές μνήμες από την υπόθεση πατέρα που βίαζε την ανήλικη κόρη του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είχε συλληφθεί την άνοιξη του 2017

Μνήμες από την υπόθεση με αρνητικό «πρωταγωνιστή» έναν 50χρονο άνδρα, ο οποίος είχε συλληφθεί την άνοιξη του 2017, καθώς φέρεται να βίαζε και να ξυλοκοπούσε την ανήλικη κόρη του, σε περιοχή της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, ξύπνησαν σήμερα Τετάρτη στις δικαστικές αίθουσες.

Ο 50χρονος πατέρας, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και 6 μηνών, επρόκειτο να καθίσει σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, προκειμένου να δικαστεί για τα όσα φέρεται να έκανε στην κορούλα του, η οποία κατά την τέλεση των αποδιδόμενων πράξεων ήταν μόλις... 14 ετών!

Ωστόσο, η πολύκροτη δίκη αναβλήθηκε τελικά για την Τετάρτη 18 Μαρτίου του 2020.

Ο 50χρονος άνδρας φέρεται να βίαζε επανειλημμένα και να χτυπούσε την ανήλικη κόρη του από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι τον Απρίλιο του 2017.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο διεξήχθη τον Ιούνιο του 2018. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για τις πράξεις του βιασμού, της αιμομιξίας, της αποπλάνησης, αλλά και της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης.

«Κατήγγειλε το περιστατικό αφού δεν άντεχε άλλο», είχε δηλώσει την άνοιξη του 2017 ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, κ. Χαράλαμπος Σφακιανάκης, καθώς η μικρή φέρεται να τραβούσε τον “Γολγοθά” της μόνη της όλο αυτό το διάστημα, χωρίς να έχει μιλήσει σε κανέναν...

«Ο φόβος ότι αυτό το πράγμα δε θα σταματούσε, αλλά και το ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να μείνει και έγκυος» από τον ίδιο της τον πατέρα ήταν οι αιτίες που, σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, ώθησαν το κορίτσι να ζητηθεί τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News