Δημοτικό Συμβούλιο: «Κρατήθηκε» και θα επανέλθει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑΝΑΛ

Ηράκλειο
Δημοτικό Συμβούλιο: «Κρατήθηκε» και θα επανέλθει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑΝΑΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφορμή για να κρατηθεί το θέμα στάθηκαν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Μετά από σχεδόν τρεις ώρες συζήτηση, ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός απέσυρε το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ης ΔΕΠΑΝΑΛ από τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κι αυτό μάλλον θα επανέλθει στην επόμενη, κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Δευτέρα.

Αφορμή για να κρατηθεί το θέμα στάθηκαν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά από την παρέμβαση της αντιδημάρχου πολιτισμού κυρίας Αριστέας Πλεύρη, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε πως ο πολιτισμός στο Ηράκλειο απέκτησε εξωστρέφεια όταν ανέλαβαν οι ίδιοι τη διαχείριση του δήμου.

Η τοποθέτηση αυτή έφερε την αντίδραση του σώματος με τον Ευριπίδη Κουκιαδάκη μάλιστα να προχωρά και σε δήλωση κατά την οποία στηλίτευσε την τοποθέτηση της κ. Πλεύρη

Μπροστά στις αντιδράσεις, ο δήμαρχος έκρινε πως υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να μην εξασφαλίζονταν οι ψήφοι που απαιτούνταν για την έγκρισης της αύξησης του Μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑΝΑΛ.

Να πούμε πως το θέμα, αυτή ήταν η τέταρτη φορά που συζητείται στο  δημοτικό συμβούλιο. Σε προηγούμενη συνεδρίαση μάλιστα είχε περάσει ωστόσο το ελεγκτικό έκρινε πως δεν είχε την πλειοψηφία που προβλέπει ο νόμος. «Έλλειψε μια ψήφος», τόνισε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός στην αρχή της συνεδρίασης και ζήτησε από το σώμα να κατανοήσει την σοβαρότητα του θέματος και να παρέχει την ψήφο του …

Από την πλευρά του ο κ. Λυγερός έκανε λόγο για μια επαναφορά του θέματος που δικαιώνει την άποψη της παράταξης του πως πρέπει να προηγείται συζήτηση για τα μεγάλα θέματα πριν φτάσουν στην αίθουσα προς ψήφιση.

Το δημοτικό συμβούλιο να ζητήσει έκτακτη επιχορήγηση από το υπουργείο πολιτισμού ζήτησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δ. Βρύσαλης 

Η κ. Αθηνά Σπανάκη αναρωτήθηκε με ποια ιδιότητα ένας καλλιτεχνικός διευθυντής μοιράζει θέσεις και μισθούς και ζήτησε απαντήσεις από τον Δήμαρχο Ηρακλείου. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Μακαρώνας  που μάλιστα τόνισε πως ο  κ. Μιχαηλίδης  ουτε λίγο ούτε πολύ τον ενημέρωσε πως έχει εν λευκώ εξουσιοδότηση να κάνει ότι θέλει στο κομμάτι των προσλήψεων στο πολιτιστικό κέντρο..

Ο κ. Δροσίτης από την πλευρά του χαρακτήρισε πρόκληση τον μισθό των 2650 ευρώ σε μια υπάλληλο επιφορτισμένη να κάνει την αρχειοθέτηση στο πολιτιστικό κέντρο σε σχέση με τον μισθό που παίρνουν για παράδειγμα οι γιατροί.

«Δεν είμαι υπάλληλος του δήμου δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να καλούμε 4η φορά να ψηφίσω το ίδιο θέμα» ήταν η τοποθέτηση του κ. Αγριμανάκη …

Ο κ. Καραπιδάκης από την παράταξη Ινιωτάκη σημείωσε πως δεν αντιλαμβάνεται για πιο λόγο πρέπει να αλλάξει την ψήφο του αφού πρακτικά αυτό ήταν που ζητήθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα απασχόλησε όπως προείπαμε την συνεδρίαση για περίπου δυομιση ώρες κατά τις οποίες ούτε μία φορά δεν ακούσαμε τοποθέτηση της προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ της κ. Βαγγιελιώ Σχοιναράκη παρά το γεγονός ότι το θέμα που συζητούνταν ήταν αμιγώς θέμα του δικού της χαρτοφυλακίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News