Ηράκλειο

Κρήτη: Εργαζόμενοι φτάνουν στην... κατάθλιψη υπό το φόβο της απόλυσης

Το εργασιακό στρες χτυπάει "κόκκινο"

Το εργασιακό στρες, ο εκφοβισμός και η διαχείριση συγκρούσεων στον χώρο εργασίας αποτελούν τα τελευταία χρόνια για πολλούς ανθρώπους μια σκληρή πραγματικότητα, που καλούνται καθημερινά να διαχειριστούν. Μέσα σε συνθήκες γενικευμένης αβεβαιότητας, οι εργαζόμενοι καλούνται να εξισορροπήσουν πιέσεις που θέτουν σε δοκιμασία τα ίδια άτομα και τις σχέσεις εντός του χώρου εργασίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΗ δημιουργείται λόγω πολλών παραγόντων δημιουργείται ψυχική πίεση στους εργαζόμενους με αποτέλεσμα να έχουμε μια αύξηση των εργαζομένων με επισκέψεις σε ψυχολόγους και πολλές φορές σε ψυχιάτρους.

Υπό τον φόβο της ανεργίας ή την απειλή της απόλυσης , πολλοί είναι εκείνοι που δοκιμάζονται στους χώρους εργασίας τους και σιωπούν ή αδυνατούν να διαχειριστούν το άγχος τους, γεγονός που αποδεδειγμένα μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη ή αγχώδεις διαταραχές, μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει και σε κάποιες μορφές εξάρτησης.

Ο σημερινός εργαζόμενος είναι επιφορτισμένος με πάρα πολλούς παράγοντες που του δημιουργούν έντονο στρες. «Ένας τρόπος να διαχειριστεί αυτό το στρες είναι να καταφύγει σε κάποια μορφή εξάρτησης: τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, το τζόγο, το διαδίκτυο  ή τα συνταγογραφούμενα φάρμακα» ανέφερε η υπεύθυνη της ανοιχτής δομής υποστήριξης Ηρακλέιου του ΚΕΘΕΑ Μαρία Σμυρνάκη.

Όπως τόνισαν οι εισηγητές της εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΓΣΕΕ Κρήτης σε συνδυασμό με το εργατικό κέντρο Ηρακλείου , το κλειδί είναι η πληροφόρηση των εργαζομένων με στόχο  την ενίσχυση κι ενδυνάμωσή τους, ώστε να ανταποκριθούν σε όποιες συνθήκες.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια