Υπόθεση με 7 κιλά χασίς και 2,5 κιλά ηρωίνη: Θα έβγαζαν κέρδος 100.000 ευρώ

Κρήτη
Υπόθεση με 7 κιλά χασίς και 2,5 κιλά ηρωίνη: Θα έβγαζαν κέρδος 100.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν είναι ηρωίνη» υποστηρίζουν οι συνήγοροι των συλληφθέντων - Θα απολογηθούν την Δευτέρα

Πιάστηκαν με 7 κιλά χασίς και 2,5 κιλά ηρωίνης: Θα έβγαζαν κέρδος 100.000 ευρώ

«Δεν είναι ηρωίνη» υποστηρίζουν οι συνήγοροι των συλληφθέντων

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν χθες η 64χρονη μάνα, ο 44χρονος γιος της όπως και ένας 45χρονος, όλοι αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της κατοχής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Οι τρεις τους μέσω των συνηγόρων τους ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας.

Οι αστυνομικοί, έχοντας κάποιες πληροφορίες, άρχισαν να παρακολουθούν στενά τον 44χρονο, ο οποίος διατηρεί ιχθυοπωλείο στο Ηράκλειο ως βιτρίνα, με σκοπό να δικαιολογεί τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά του.

 Οι συχνές μετακινήσεις και η ολιγόλεπτη παραμονή μέσα στα σπίτια της μητέρας - η οποία φαίνεται να είχε τον ρόλο φύλακα των ναρκωτικών ουσιών - και του συγκατηγορουμένου του κίνησαν τις υποψίες των αστυνομικών Αρχών που εντέλει τον εντόπισαν να αφήνει μια νάιλον σακούλα μέσα σε κάδο απορριμμάτων, η οποία, όπως διαπιστώθηκε, περιείχε μια συσκευασία με 2.006 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή βράχου και μια συσκευασία με 502 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή σκόνης, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Όπως τόνισαν ωστόσο οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, πρόκειται για ποσότητα άγνωστης ουσίας και όχι ηρωίνης.

«Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη με την ανώτερη επιβαρυντική μορφή που μπορεί να πάρει, για διακίνηση. Έχω την αίσθηση, όμως, ότι κάτι δεν έχει γίνει καλά εδώ. Προσωπική μου άποψη είναι ότι έχουν φορτώσει ποσότητα τάχα ναρκωτικής ουσίας που δεν είναι ηρωίνη. Θα επανέλθουμε και είναι δουλειά των εργαστηρίων να αποδειχτεί περί τίνος πρόκειται. Πάντως δεν είναι ηρωίνη, όπως προσπαθούν να την εμφανίσουν», είπε ο συνήγορος του 44χρονου και της 64χρονης μητέρας τους, Διονύσης Βέρρας.

Οι τρεις τους συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης σε περιοχή του δήμου Ηρακλείου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και όπλων, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, από αστυνομικούς των ανωτέρω υπηρεσιών οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Το χρονικό της σύλληψης

Η σύλληψη των “3” ήταν αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού που εφαρμόζεται σε αυτό το πεδίο.

 Μάλιστα, οι δύο άνδρες, όπως αποδείχθηκε, είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές και πάλι για ναρκωτικά. Κατόπιν έρευνας, αυτή τη φορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, εξακριβώθηκαν σπίτια ιδιοκτησίας του 44χρονου και της 64χρονης, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την απόκρυψη και πώληση ναρκωτικών ουσιών. Ακολούθως, σύμφωνα με την Αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες και των τριών ατόμων, όπου κατά τη διάρκεια αυτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 6.904,1 γραμμάρια κάνναβης, 72,5 γραμμάρια κοκαΐνη σε 20 αυτοσχέδιες συσκευασίες, το χρηματικό ποσό των 1.820 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και τρία κινητά τηλέφωνα. Εκτιμάται, πάντως, ότι μια τέτοια ποσότητα ναρκωτικών ουσιών μπορεί να αποφέρει στους διακινητές κέρδη άνω των 100.000 ευρώ.

Επιπλέον κατασχέθηκε ΙΧΕ αυτοκίνητό ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών. Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία αναμένεται να απολογηθούν.

«Πήραμε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα. Μας έχουν απαγγείλει μια βαρύτατη κατηγορία, για την οποία δε συμφωνούμε σε καμία περίπτωση. Διότι ο δικός μου εντολέας διαχωρίζει τη θέση του», τόνισε ο συνήγορος του 45χρονου, Αντώνης Δαμανάκης. «Είχαν μια τυχαία συνάντηση με τον άλλο κατηγορούμενο, όχι με την κυρία που εμπλέκεται στην υπόθεση. Είναι φίλοι, συμπατριώτες και γνωρίζονται», πρόσθεσε.

Η σύλληψη και των τριών, πάντως, αποτελεί καίριο πλήγμα στα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και μεγάλη επιτυχία των αστυνομικών Αρχών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News