Έφοδοι σε σπίτια αποκάλυψαν 2,5 κιλά ηρωίνη και 7 κιλά χασίς - Συνελήφθησαν μητέρα και γιος

Ηράκλειο
Έφοδοι σε σπίτια αποκάλυψαν 2,5 κιλά ηρωίνη και 7 κιλά χασίς - Συνελήφθησαν μητέρα και γιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών βρέθηκε στο Ηράκλειο

Καίριο πλήγμα στα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών κατάφεραν οι αστυνομικές Αρχές, όπου μετά από έρευνα και μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρήκαν και κατέσχεσαν ηρωίνη βάρους 2,5 κιλών, σημαντική ποσότητα κοκαΐνης, αλλά και χασίς βάρους 7 κιλών.

Ειδικότερα, άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος πραγματοποίησαν έφοδο σε σπίτια στα οποία διέμεναν αλλοδαποί και κατάφεραν να εντοπίσουν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών.

Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια στην περιοχή πέριξ του Παγκρήτιου Σταδίου και του Μασταμπά, ενώ συνολικά συνελήφθησαν τρία άτομα.

Συνελήφθησαν μητέρα και γιος

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο Έλληνες, ένας 44χρονος και μια 64χρονη (μητέρα του συλληφθέντα)  και ένας 45χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Μάλιστα, μητέρα και γιος είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές και πάλι για ναρκωτικά.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: ηρωίνη βάρους 2,5 κιλών, ποσότητα κοκαΐνης, χασίς βάρους 7 κιλών, ζυγαριές ακριβείας, όπως και το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα εξακριβώθηκαν σπίτια ιδιοκτησίας του 45χρονου και της 64χρονης, τις οποίες ο 44χρονος χρησιμοποιούσε για την απόκρυψη και πώληση ναρκωτικών ουσιών. Στη συνέχεια εντοπίστηκε ο 44χρονος να τοποθετεί μια σακούλα σε κάδο απορριμμάτων η οποία όπως διαπιστώθηκε περιείχε, μια συσκευασία με 2.006 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή βράχου και μια συσκευασία με 502 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή σκόνης και κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια των τριών ατόμων, όπου κατά τη διάρκεια αυτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 904,1 γραμμάρια κάνναβης
  • 72,5 γραμμάρια κοκαΐνη σε 20 αυτοσχέδιες συσκευασίες,
  • Το χρηματικό ποσό των 1.820 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
  • 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  • 3 κινητά τηλέφωνα

 Επιπλέον κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό ιδιοκτησίας του 44χρονου ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών.   

Ο τρόπος συσκευασίας της κοκαΐνης, την οποία οι δράστες πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων, αλλά και το ότι οι ζυγαριές ακριβείας που κατασχέθηκαν προήλθαν από μετατροπή mouse pad, προκάλεσε εντύπωση στις διωκτικές Αρχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News