Μαχαίρωμα στην Φορτέτσα: Ξέσπασμα της μάνας για την «κόλαση» του γιου της

Ηράκλειο
Μαχαίρωμα στην Φορτέτσα: Ξέσπασμα της μάνας για την «κόλαση» του γιου της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Έβγαλε το μαχαίρι και τον μαχαίρωσε" περιγράφει συγκλονισμένη η μάνα

Αιματηρή κατάληξη είχε χθες η διένεξη μεταξύ δύο νεαρών συνανθρώπων μας στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου: χθες Τετάρτη το μεσημέρι, μια νεαρή κοπέλα 22 ετών έπληξε με μαχαίρι έναν 26χρονο άνδρα, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να μεταφερθεί αιμόφυρτος στο ΠΑΓΝΗ. Η 22χρονη συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Επισημαίνεται ότι - όπως όλα δείχνουν - η φερόμενη δράστιδα βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η κοπέλα, όσο και ο νεαρός, οι οποίοι είναι στην ίδια παρέα, φέρονται να είναι τοξικομανείς. Αργά χθες το απόγευμα, ο 26χρονος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και κατόπιν συνελήφθη, καθώς - όπως έγινε γνωστό - η κοπέλα υπέβαλε μήνυση σε βάρος του. Για το περιστατικό συνελήθφη και ένας 32χρονος.

Στα Δικαστήρια οι 3

Τα τρία άτομα που φέρεται να  εμπλέκονται στο μαχαίρωμα και συνελήφθησαν, οδήγήθηκαν το πρωί της Πέμπτης στον Εισαγγελέα: πρόκειται για μια 22χρονη, έναν 26χρονο που τραυματίστηκε από μαχαίρι και έναν 32χρονο.

Το περιστατικό, το οποίο λίγο έλειψε να καταλήξει σε μακελειό, σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 χθες το μεσημέρι σε γειτονιά της Φορτέτσας Ηρακλείου. Σύμφωνα με τα όσα είπε χθες η μητέρα του νεαρού τραυματία στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV”, το συμβάν προκλήθηκε λόγω διένεξης για κάποια ηρεμιστικά χάπια.

«Για τα φάρμακα έγινε. Λέει η κοπέλα ότι πήρε το παιδί μου τα φάρμακα. Tο παιδί μου λέει ότι “δεν τα πήρα εγώ τα φάρμακα”. Τότε έβγαλε το μαχαίρι και μαχαίρωσε το παιδί μου», ανέφερε, εμφανώς ταραγμένη και με τρεμάμενη φωνή, η μητέρα του 26χρονου άνδρα.

Ο 26χρονος και η 22χρονη είναι γείτονες και κάνουν παρέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα, σε έξαλλη κατάσταση, έβγαλε ένα μαχαίρι και έπληξε τον νεαρό στο κεφάλι αλλά και στα χέρια. Κατόπιν, τράπηκε σε φυγή. Ο 26χρονος έτρεξε μέσα στο σπίτι του, όπου βρισκόταν η μητέρα του, η οποία έντρομη είδε το παιδί της αιμόφυρτο.

«Έρχεται η κοπέλα με δύο άτομα. Πλάκωσαν το παιδί στο ξύλο. Και βγάζει η κοπέλα το μαχαίρι και το κάρφωσε στο παιδί. Εγώ ήμουνα μέσα στο σπίτι. Ήρθε το παιδί στο δωμάτιο γεμάτο αίματα. Δεν ξέρω τι να πω... Γνωρίζονται τα παιδιά, είναι μεταξύ τους παρέα», δήλωσε η μητέρα του τραυματία, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Άμεσα κλήθηκαν το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία. Ο νεαρός διακομίστηκε τελικά με τραύματα στο κεφάλι και τα χέρια. Ωστόσο, εξαρχής κρίθηκε ότι η κατάσταση της υγείας του δεν εγκυμονούσε κινδύνους για τη ζωή του. Στο σημείο του αιματηρού περιστατικού έσπευσαν, πάντως, και στελέχη της Σήμανσης, για να πάρουν αποτυπώματα.

Συνελήφθη η 22χρονη

Οι αστυνομικοί δεν άργησαν να εντοπίσουν την 22χρονη γυναίκα, η οποία συνελήφθη και οδηγήθηκε σιδηροδέσμια στην Ασφάλεια Ηρακλείου. Τελικά, κατά τη διάρκεια της ημέρας, η κοπέλα υπέβαλε μήνυση κατά του 26χρονου, ο οποίος - αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο - συνελήφθη και αυτός!

«Δεν ξέρω παιδιά... δεν ξέρω! Να τους πιάσει η Αστυνομία όλους! Στη φυλακή μέσα! Δεν μπορώ... Δεν πάει άλλο. Δεν ξέρω... δεν ξέρω...», μας είπε χθες, ούσα εμφανώς σε κατάσταση απόγνωσης, η μητέρα του 26χρονου άνδρα.

«Έχει πάει στο πρόγραμμα (σ.σ. απεξάρτησης) και μετά φεύγει (σ.σ. το παιδί της). Τα βάζει μ' εμένα... Και τι φταίω εγώ; Μια φορά πάει, δέκα δεν πάει (σ.σ. στο πρόγραμμα). Το ίδιο και η κοπέλα. Αυτή είναι σε χειρότερη κατάσταση από το παιδί μου», δήλωσε η μητέρα του νεαρού, συμπληρώνοντας ότι το παιδί της βρίσκεται στην “κόλαση” των ναρκωτικών ουσιών από την εφηβική του ηλικία.

Τρίτο περιστατικό τις τελευταίες εβδομάδες

Δυστυχώς, το χθεσινό συμβάν είναι το τρίτο αιματηρό περιστατικό που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες εβδομάδες στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, και στο οποίο εμπλέκεται τουλάχιστον ένας τοξικομανής συνάνθρωπός μας. Πριν από ακριβώς μία εβδομάδα, την περασμένη Πέμπτη, εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, σε συνοικία του Ηρακλείου, μια 31χρονη γυναίκα, η οποία φέρεται να έπεσε νεκρή μετά από καβγά που είχε με τον 40χρονο σύντροφό της.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον ανακριτή Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθεί για τα όσα του αποδίδονται. Εξάλλου, τον περασμένο Οκτώβριο μια - επίσης - 31χρονη γυναίκα σκότωσε με μαχαίρι τον 54χρονο πρώην σύζυγό της, έξω από το Κέντρο Αστέγων στη Νέα Αλικαρνασσό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News