Ξύλινη γέφυρα στον Γιόφυρο: Εγκατάλειψη χωρίς... τιμωρία;

Ηράκλειο
Ξύλινη γέφυρα στον Γιόφυρο: Εγκατάλειψη χωρίς... τιμωρία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναξιοποίητη εδώ και χρόνια...

Η εμφανής πλέον εγκατάλειψη φροντίδας στη γέφυρα που βρίσκεται στις εκβολές του χειμάρρου Γιόφυρου, κοντά στο Παγκρήτιο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, έχει καταντήσει μια μελανή σελίδα στη λίστα των αναγκαστικών “υποχρεώσεων για επέμβαση” στους τοπικούς μας παράγοντες, με αποτέλεσμα να αγανακτούν για το κατάντημά της οι πολίτες που τη χρησιμοποιούν.

Σίγουρα όμως η κατάσταση αυτή θα απασχολήσει και την Εισαγγελία Ηρακλείου.

Θα την απασχολήσει, όχι μόνον επειδή “κάποιοι” δε φρόντισαν να συντηρήσουν την κατασκευή για να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, όπως οι κανόνες της τεχνικής επιβάλλουν προκειμένου να χρησιμοποιείται από τους πολίτες, ούτε επειδή πιθανότατα να υπάρξουν ευθύνες από κάποιο ενδεχόμενο ατύχημα που θα συμβεί εκεί. Υπάρχει κάτι άλλο ακόμη ίσως σοβαρότερο. Για την κατασκευή της γέφυρας αναλώθηκαν χρήματα του Δημοσίου, τα οποία εξ αντικειμένου «έχουν πάει στράφι», όπως λέμε, αφού ο σκοπός για τον οποίο αναλώθηκαν δεν ευοδώθηκε. Κάποιοι λοιπόν πρέπει να λογοδοτήσουν.

Περιμένουμε λοιπόν την επέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών, χωρίς να υπάρχει η κλασική γραφειοκρατική αντιμετώπιση του τύπου “ξέρετε, η γέφυρα δεν ανήκει σε μας”, “δεν την έχουμε ακόμη παραλάβει”, “δεν υπάρχει πίστωση”, “δεν έχουμε τις άδειες για επέμβαση” κ.λπ.

Και αυτό, για να μην έχουμε χειρότερα...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News