Οργή του Δήμου για δομή φιλοξενίας προσφύγων στις Γούβες

Ηράκλειο
Οργή του Δήμου για δομή φιλοξενίας προσφύγων στις Γούβες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσέγγισαν το δήμαρχο Χερσονήσου για να βρεθεί χώρος

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στην Κρήτη αφού μετά τις πληροφορίες για δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης στην Κρήτη, είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση ότι ένας από τους χώρους που εξετάζονται για δομή φιλοξενίας προσφύγων είναι στο δήμο Χερσονήσου. Την είδηση επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Γιάννης Σέγκος ο οποίος υποστηρίζει ότι έγινε μια προσέγγιση κυβερνητικών παραγόντων για το πεδίο βολής στην περιοχή των Γουβών ωστόσο ο κ. Σέγκος εμφανίζεται κάθετα αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

"Είμαστε αντίθετοι στο ενδεχόμενο"

Όπως είπε χαρακτηριστικά «Αυτή η δομή είναι ουτοπιστική και ανεδαφική για έναν τουριστικό δήμο. Είναι παράλογο να μεταφέρονται τέτοιοιες δομές από τον ένα τουριστικούς προορισμό σε άλλο, δεν υπάρχει λογική. Το σημείο το οποίο διερευνάται είναι 150 μέτρα από το χωριό των Γουβών και 1.300 από πρώην αμερικανική βάση Γουρνών. Δεν μπορεί να γίνει μια δομή φιλοξενίας προσφύγων (hot spot) στην τουριστική περιοχή όπως είναι ο δήμος Χερσονήσου, μιλάμε για το παραλιακό μέτωπο».

Σύμφωνα με τον κ.Σέγκο κατανοεί την έκταση που έχει πάρει το ζήτημα του  προσφυγικού και όπως όλα δείχνει διερευνώνται και άλλοι δήμοι της Κρήτης ώστε να φιλοξενήσουν πρόσφυγες . Ωστόσο όπως ξεκαθαρίζει είναι διαφορετικό να φιλοξενούνται πρόσφυγες σε σπίτια και κατοικίες και εντελώς άλλο το σκεπτικό της δημιουργίας δομών για το σκοπό αυτό.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί στην ΠΕΔ Κρήτης.

Όπως έχει διαφανεί προβλέπεται η δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα οποία οι μετανάστες θα παραμένουν έγκλειστοι μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες παραχώρησης ασύλου, σε πρώτη φάση, σε Χίο, Σάμο, Λέσβο, Λέρο και Κω, ενώ στον σχεδιασμό, στην επόμενη φάση, περιλαμβάνεται και η Κρήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News