Καβγάδες και εκφράσεις... πεζοδρομίου στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου

Ηράκλειο
Καβγάδες και εκφράσεις... πεζοδρομίου στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έγινε και πάλι λόγος για "αυτοϊκανοποίηση" μέσα στο δημοτικού συμβούλιο

Σκηνές απείρου κάλλους και καβγάδες στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας με την πρώτη κόντρα να στήνεται μεταξύ Σισαμάκη και Κουκιαδάκη. 

Aρχικά απευθύνθηκε εκτός μικροφώνου ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης στον επικεφαλής της παράταξης “Συνεργασία για το Ηράκλειο” Ευριπίδη Κουκιαδάκη, ύστερα από μια κόντρα μεταξύ των δυο τους για τις συνεργασίες με τη “Δύναμη Πολιτών”.

Μια αναφορά του Γιώργου Σισαμάκη, ότι πέντε παρατάξεις στηρίζουν τη δημοτική Αρχή, άναψε τη συζήτηση που εξελίχθηκε σε καβγά. Ο κ. Κουκιαδάκης είπε ότι, αν και οικονομολόγος, ο κ. Σισαμάκης δεν ξέρει να μετράει καθώς οι παρατάξεις που συνεργάζονται με τον Λαμπρινό είναι 4 και όχι πέντε, καθώς η δική του παράταξη στήριξε τον υποψήφιο δήμαρχο από την πρώτη στη δεύτερη Κυριακή και δεν έχει άρει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, όμως δε στηρίζει ολόκληρη την παράταξή του. Μάλιστα ο κ. Κουκιαδάκης προκάλεσε τον κ. Σισαμάκη και την κ. Σχοιναράκη να πουν στο Δημοτικό Συμβούλιο ποια ακριβώς προγραμματική συμφωνία υπάρχει ανάμεσα σε εκείνους και την παράταξη Λαμπρινού, λέγοντάς τους: «Δεν έχετε καμία προγραμματική συμφωνία. Τα βρήκατε»! Ο Σισαμάκης εμφανίστηκε εξοργισμένος επαναλαμβάνοντας: «Εμείς τα βρήκαμε; Υπάρχει προγραμματικό πλαίσιο. Εσείς μας καταγγείλατε που κάναμε προγραμματική σύμβαση μετά τις εκλογές;». Οι φωνές ωστόσο ήταν δυνατές και, αφού έκλεισε το μικρόφωνο, ο κ. Σισαμάκης φέρεται, όπως ανέφεραν άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι προς τον κ. Πασπάτη, να απευθύνθηκε υβριστικά με έκφραση τύπου «άντε γ...». Η αντίδραση Κουκιαδάκη ήταν άμεση λέγοντας: «Ακούω. Δεν είμαι κουφός. Αυτές οι εκφράσεις όχι εδώ». Ο Σισαμάκης απάντησε ότι ό,τι έχει να πει το λέει με ανοικτά μικρόφωνα και όχι πίσω από κλειστές δημοσιογραφικές πόρτες, όμως δεν επανέλαβε από μικροφώνου εκείνο που είπε εκτός, στέλνοντας τον Κουκιαδάκη να πάει να...! Παρενέβη η δημοτική σύμβουλος Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη δηλώνοντας ότι νιώθει προσβεβλημένη από τη φράση που ειπώθηκε και την άκουσε, και ζήτησε παρέμβαση Πασπάτη, ο οποίος είπε ότι δεν άκουσε τίποτε και δεν μπορεί να κάνει κάτι, και μάλιστα προκάλεσε την κ. Σπανάκη και τον κ. Κουκιαδάκη να επαναλάβουν εκείνοι από μικροφώνου τη βρισιά του Σισαμάκη.

Ο Κουκιαδάκης έκλεισε λέγοντας: «Κάνω πως δεν το άκουσα γιατί θα πρέπει να παραιτηθεί ο κύριος»! Αλήθεια, τώρα ο Λαμπρινός δε θα ρωτήσει τι έγινε; Πάλι θα τα καλύψει;».

Kαβγάς Γιαλιτάκη -Πασπάτη και εκφράσεις περί αυτοϊκανοποίησης

Δεν ήταν μόνο ο καβγάς Κουκιαδάκη-Σισαμάκη, ήταν και η κόντρα Γιαλιτάκη-Πασπάτη στην αρχή της χθεσινή συνεδρίασης.

Ζήτησε τον λόγο ο Νίκος Γιαλιτάκης και ξεκίνησε ο διάλογος με τον Πασπάτη, ο οποίος του είπε:

Πασπάτης: «Δεν είστε τοποτηρητής επί της διαδικασίας;».

Γιαλιτάκης: «Λίγο πιο προσεκτικοί να είμαστε».

Πασπάτης: «Πάλι σε μένα απευθύνεστε; Χρησιμοποιείτε τοξικές εκφράσεις».

Γιαλιτάκης: «Καλά, όταν ηρεμήσετε θα μιλήσω».

Πασπάτης: «Έτσι να πάτε αλλού να μιλάτε και να σηκώνετε το χέρι».

Γιαλιτάκης: «Τελειώσατε;».

Πασπάτης: «Ναι».

Γιαλιτάκης: «Ωραία, αφού αυτοϊκανοποιηθήκατε κι εσείς, να συνεχίσω λοιπόν».

Πασπάτης: «Πάρτε το πίσω το ρήμα».

Γιαλιτάκης: «Το παίρνω πίσω. Ηρεμήστε όμως να μιλήσουν κι άλλοι. Επιτέλους!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News