Χριστουγεννιάτικη αγορά: Ποια καταστήματα θα έχουν την… τιμητική τους αυτές τις γιορτές;

Ηράκλειο
Χριστουγεννιάτικη αγορά: Ποια καταστήματα θα έχουν την… τιμητική τους αυτές τις γιορτές;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελπίζουν σε μια «άσπρη ημέρα» οι έμποροι του Ηρακλείου

Σε εορταστικούς ρυθμούς μπαίνει η αγορά του Ηρακλείου και όλης της Κρήτης που, ενόψει των εορτών, έχει βάλει τα χριστουγεννιάτικά της!

Το εορταστικό ωράριο για τα εμπορικά καταστήματα στο Ηράκλειο ξεκινάει την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.

Ελπίζουν σε “άσπρη μέρα”

Παραδοσιακά πάντως ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας που πραγματοποιούνται οι περισσότερες αγορές και καταγράφονται οι υψηλότεροι τζίροι σε σχέση με όλη την υπόλοιπη διάρκεια του χρόνου. Μαζί με όλους εμάς λοιπόν που ετοιμαζόμαστε για τις γιορτινές μέρες, ετοιμάζονται και οι έμποροι, οι οποίοι περιμένουν πώς και πώς τις γιορτές ελπίζοντας ότι θα δουν “άσπρη μέρα” στα ταμεία τους.

Μιλώντας για τις προσδοκίες των εμπόρων από την περίοδο των εορτών, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, Μανόλης Κουμαντάκης, τόνισε: «Ελπίζουμε πως η αγορά θα κινηθεί σε καλύτερους ρυθμούς την περίοδο των εορτών, διότι το έχει πολύ μεγάλη ανάγκη. Θέλουμε να πιστεύουμε πως ο κόσμος, ιεραρχώντας τις ανάγκες του, θα στηρίξει τις ντόπιες επιχειρήσεις, οι οποίες τα τελευταία χρόνια στενάζουν οικονομικά. Βέβαια εκφράζουμε τη φοβία πως το καταναλωτικό ντελίριο που σημειώθηκε κατά την Black Friday, όπου πολλοί καταναλωτές ξόδεψαν χρήμα, ουσιαστικά μη καλύπτοντας βασικές τους ανάγκες, ίσως πιέσει λίγο την αγοραστική κίνηση των Χριστουγέννων λόγω του ότι τα εισοδήματα είναι συγκεκριμένα. Θέλουμε όμως να πιστεύουμε πως κάτι έχει μείνει ώστε ο κόσμος να προχωρήσει σε αγορές. Είναι αναγκαίο να πάνε καλά οι μέρες αυτές».

Τα περισσότερα καταστήματα βέβαια βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες σε εορταστικό κλίμα, καθώς έχουν φορέσει τα γιορτινά τους και έχουν προμηθευτεί το καινούργιο εμπόρευμα, ώστε να ικανοποιήσουν την επιθυμία κάθε καταναλωτή. Την τιμητική τους και αυτές τις γιορτές αναμένεται να έχουν τα αρτοποιεία και τα καταστήματα ειδών ζαχαροπλαστικής, τα σούπερ-μάρκετ, τα κρεοπωλεία, τα καταστήματα ειδών ρουχισμού και υποδημάτων και φυσικά τα παιδικά είδη, τα παιχνίδια και φυσικά τα δώρα, που η παράδοση θέλει να τοποθετούνται κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και να ανταλλάσσονται την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, έτσι για το καλό!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News