Μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό

Ηράκλειο
Μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και φοιτητές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση

 Με μαζικότητα και δυναμικό παλμό πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις αντιασφαλιστικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου "Γαλάτεια Καζαντζάκη", το Παράρτημα Κρήτης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ και Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Κρήτης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απεύθυναν ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ηρακλείου και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου. Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και φοιτητές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση και θα διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα. Απαίτησαν να πληρώσουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και το κράτος για την κοινωνική ασφάλιση, να πληρωθούν οι τεράστιες εργοδοτικές οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, να μην υπάρξει άλλη επιβάρυνση των εργαζομένων και να βελτιωθεί το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης ουσιαστικά και προς όφελος των ασφαλισμένων.

Χαιρετισμούς απεύθυναν το Παράρτημα Κρήτης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου και η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης. Της κεντρικές ομιλίες έκαναν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ηρακλείου, της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου και του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου.

Στη συνέχεια ακολούθησε μαζικό συλλαλητήριο στους δρόμους της πόλης με συνθήματα όπως "Τα ταμεία χτίστηκαν στων εργατών τις πλάτες, δεν τα παραδίδουμε στους κεφαλαιοκράτες", "Κυβέρνηση ΝΔ και εργοδοσία, τσακίζουν τις ζωές μας- διαλύουν τα ταμεία", "Ασφάλιση, Υγεία, Σύνταξη, Δουλειά δε θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά".

Στο τέλος της διαδήλωσης ξεκαθαρίστηκε πως οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα είναι σε ετοιμότητα και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα ώστε να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει για ψήφιση το αντιασφαλιστικό τερατούργημα που ετοιμάζει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News