default-image

Εθνικό βραβείο Erasmus+ για το προσφυγικό στο 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Ηράκλειο
Εθνικό βραβείο Erasmus+ για το προσφυγικό στο 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν αντίστοιχα την Πορτογαλία

Oλοκλήρωσε με επιτυχία στις 29/11 το τριετές πρόγραμμα Erasmus+ «Me & EU» (2016-19) με θέμα το προσφυγικό το 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και θα βραβευθεί με το εθνικό βραβείο Erasmus+ στην Πορτογαλία (συντονίστρια χώρα).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

"Κι εφόσον τα προγράμματα Erasmus αποτελούν πλέον θεσμό για το σχολείο μας, συμμετέχουμε εκ νέου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ KA2, ένα διετές πρόγραμμα (2019-2021) το οποίο προωθεί τη συνεργασία ανάμεσα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εστιάζοντας σε θέματα ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από τη Μάλτα, την Πολωνία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα φέρει τον τίτλο ‘’Creative Learning”. Ασχολείται δε με την αξιοποίηση τεχνικών του θεάτρου και των νέων τεχνολογιών για την εκμάθηση διδακτικών αντικειμένων. Στη διάρκεια του θα γίνουν σεμινάρια θεάτρου καθώς και επισκέψεις και δραστηριότητες σε χώρους σχετικούς με την τέχνη και το θέατρο. Την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε στο Ηράκλειο 15 μαθητές και 9 καθηγητές των χωρών που συμμετέχουν, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε σπίτια μαθητών του σχολείου μας πραγματοποιώντας εργαστήρια για την τέχνη του θεάτρου και δραματοποίηση ενός ελληνικού μύθου. Τα δικά μας παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν αντίστοιχα την Πορτογαλία (Λισαβόνα Μάιος 2020), την Πολωνία (Radomiu Οκτώβριος 2020) και τη Μάλτα  (Rabat Μάιος 2021)".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News