Το Κτήμα SEMELI ταξιδεύει με τα κρασιά του από τη ΝΕΜΕΑ στην Κρήτη

Ηράκλειο
Το Κτήμα SEMELI ταξιδεύει με τα κρασιά του από τη ΝΕΜΕΑ στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επιφανείς Κρητικοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, των πιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και στελέχη του ομίλου Lyktos, βασικού μετόχου του Κτήματος SEMELI

Την παρουσίαση των premium κρασιών του έκανε το Κτήμα SEMELI σε ένα από τα πλέον κοσμικά εστιατόρια με έμφαση στο καλό κρέας, που βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου της Κρήτης, το γνωστό «Kouzeineri».

Ο Οινολόγος και Γενικός Διευθυντής κ. Λεωνίδας Νασιάκος, παρουσίασε σε μία ιδιαίτερη βραδιά εμπειρίας και γευσιγνωσίας τα δημοφιλή κρασιά του Κτήματος SEMELI, σε συνδυασμό με ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού από τον σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου, κ. Νίκο Κουρινό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επιφανείς Κρητικοί, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, των πιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και στελέχη του ομίλου Lyktos, βασικού μετόχου του Κτήματος SEMELI.

O κ. Λεωνίδας Νασιάκος αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της premium συλλογής των κρασιών που παρουσίασε το Κτήμα το 2019, με το SEMELI SPONDEE 2016, να είναι αυτό που στην πρώτη εμφάνισή του ενθουσίασε τους λάτρεις του καλού κρασιού.

Το SEMELI SPONDEE 2016 προέρχεται από το πάντρεμα των  ποικιλιών  Syrah, Merlot και Cabernet Sauvignon. Η συλλογή του καρπού γίνεται παραδοσιακά με υψηλές προδιαγραφές, ενώ ακολουθεί κρυοεκχύλιση στους  8-10°C για 96 ώρες και κλασική ερυθρή οινοποίηση με ζύμωση στους 22-24°C. Η ωρίμασή του πραγματοποιήθηκε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες και ο οίνος παλαίωσε για επιπλέον δύο χρόνια στη φιάλη, στο εντυπωσιακό και ανακαινισμένο δροσερό κελάρι του οινοποιείου.

Ο κ. Νασιάκος ανέφερε πως αυτή η συλλογή, που περιλαμβάνει τα SEMELI SPONDEE, SEMELI AETHERIA, SEMELI THEA MANTINIA, SEMELI NEMEA RESERVΕ, SEMELI DELEAR και SEMELI ELIXIR Gewürztraminer,  χαρακτηρίζουν τη νέα εποχή του Κτήματος.

Ο τρύγος του 2019 είναι από τους καλύτερους των τελευταίων ετών και αναμένεται να δώσει ξεχωριστά αποτελέσματα στη νέα σοδειά των κρασιών SEMELI.

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Με τις καλύτερες δυνατές κλιματολογικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της βλάστησης και ωρίμασης και την απουσία ασθενειών, η φετινή αμπελουργική χρονιά, έδωσε πολύ καλά αποτελέσματα στα λευκά κρασιά του Κτήματος που εμφανίζουν πλούσια τα τυπικά τους ποικιλιακά αρώματα με γεμάτη γεύση και τραγανή οξύτητα, ενώ στα ερυθρά με την υψηλή φαινολική ωρίμαση, χάρισε συμπύκνωση αρωμάτων και ισορροπημένη δομή».

Με ανοιχτή πρόσκληση προς τους καλεσμένους για μια ξεχωριστή οινική εμπειρία στο Κτήμα SEMELI, έκλεισε η όμορφη αυτή βραδιά.

Οι «πόρτες» του ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κελαριού και των χώρων γευσιγνωσίας του Κτήματος θα είναι στην ορεινή Νεμέα ανοικτές για τους φίλους του κρασιού στις αρχές του 2020, όπου θα τους δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά της νέας σοδειάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News