Ηράκλειο

Δημοτικό Συμβούλιο: Η «κραυγή» αγωνίας των εργαζομένων & η αποκάλυψη που προκάλεσε αίσθηση

Η παραίτηση και η αποκάλυψη

Παρελθόν από τα έδρανα αποτελεί ο Γιάννης Καλέμπουμπας από τους «Ενεργούς Πολίτες»

«Δεν έχουμε να πληρώσουμε το νοίκι. Δεν έχουμε να βάλουμε βενζίνη στα αμάξια μας. Θα μείνουμε χωρίς ρεύμα»...

Μαύρα Χριστούγεννα προμηνύονται για τους απλήρωτους από τον Οκτώβριο εργαζόμενους στο εργοστάσιο ανακύκλωσης του Ηρακλείου που ύψωσαν μια βαθιά «κραυγή αγωνίας» απόψε στο δημοτικό συμβούλιο, βγάζοντας όμως και μια είδηση που αν μη τι άλλο δεν περιποιεί τιμή για τη τοπική αυτοδιοίκηση της Κρήτης και προξενεί έντονο προβληματισμό;

Όπως αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης που δεν έληξε με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων όπως ζήτησαν οι εργαζόμενοι αλλά με την επικαιροποίηση ψηφίσματος στήριξης του συμβουλίου στα αιτήματα τους, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης έβγαλε διαγωνισμό για την επιλογή νέου αναδόχου εργολάβου που θα διαχειρίζεται το εργοστάσιο ανακύκλωσης εδώ χωρίς να ενημερώσει κανέναν σε τοπικό επίπεδο!

Δεν ενημερώθηκε ούτε ο δήμος Ηρακλείου, ο οποίος σημειωτέον έχει παραχωρήσει το χώρο που έχει φτιαχτεί το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών,ούτε οι άλλοι δήμοι της ανατολικής Κρήτης που έχουν συνάψει συμφωνίες με το ΚΔΑΥ, ούτε ο ΕΣΔΑΚ !

Κοινώς η Ε.Ε.Α.Α αγνόησε τελείως τους αιρετούς της Κρήτης. Κίνηση, όπως εύλογα ειπώθηκε από τους εργαζόμενους αλλά και κάποιους δημοτικούς συμβούλους που αν μη τι άλλο είναι εξόχως ανησυχητική σε σχέση με τα αιτήματα των εργαζομένων και τα μηνύματα στήριξης που εκφράζει μέσω ψηφισμάτων το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου!

Για να το θέσουμε δηλαδή απλά, αν αγνοείται επιδεικτικά ο δήμος Ηρακλείου σε επίπεδο στοιχειώδους ενημέρωσης, είναι απορίας άξιον το κατά πόσον παίρνουν σοβαρά η Ε.Ε.Α.Α ή όποιος ιδιώτης εργολάβος αναλαμβάνει να διαχειρίζεται το ΚΔΑΥ τις πολιτικές πιέσεις για τη καταβολή δεδουλευμένων ή για την εργασιακά εξασφάλιση των εργαζομένων στο εργοστάσιο ανακύκλωσης!

Πόσο μάλιστα όταν φαίνεται να υπάρχει και ρήγμα μεταξύ της δημοτικής αρχής Ηρακλείου και της διοίκησης του ΕΣΔΑΚ όπως τουλάχιστον αποτυπώθηκε μέσα από τη σημερινή τοποθέτηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας-Ανακύκλωσης Κώστα Βαρδαβά, ο οποίος ξενίζοντας πολλούς, εξαπέλυσε «βολές» και αιχμές για πλήρη παθητικότητα και αδράνεια εκ μέρους του ΕΣΔΑΚ στο θέμα αυτό!

Δοκιανάκης αντί Καλέμπουμπα

Το δημοτικό συμβούλιο σηματοδότησε και μια αλλαγή στα δημοτικά έδρανα.

Παρελθόν από τα έδρανα αποτελεί ο Γιάννης Καλέμπουμπας από τους «Ενεργούς Πολίτες». Ο ίδιος παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος , επικαλούμενος διαφωνία του με τη τακτική της παράταξης του και στη θέση του όπως ανακοίνωσε, ευχαριστώντας τον για τη προσφορά του ο Ηλίας Λυγερός, αναλαμβάνει καθήκοντα δημοτικού συμβούλου ο πρώτος επιλαχών του συνδυασμού Σπύρος Δοκιανάκης.

Ειρηνική παρέμβαση για τις καταλήψεις

Η παρέμβαση διαμαρτυρίας και η κραυγή αγωνίας που ύψωσαν οι εργαζόμενοι στη μονάδα ανακύκλωσης δεν ήταν η μοναδική στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ειρηνική παρέμβαση πραγματοποίησε και ομάδα ατόμων από τον αντι-εξουσιαστικό χώρο. Οι ίδιοι, με πανό και συνθήματα όπως το «κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τον Ευαγγελισμό» θέλησαν ουσιαστικά να στείλουν το δικό τους μήνυμα με φόντο το γενικό τελεσίγραφο που έχει απευθύνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για άμεση εκκένωση όλων των κτηριακών καταλήψεων  ανά τη χώρα και αποχώρησαν ειρηνικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια