Ενετικά Τείχη: Ξαποσταίνουν «φλερτάροντας» με το θάνατο

Ηράκλειο
Ενετικά Τείχη: Ξαποσταίνουν «φλερτάροντας» με το θάνατο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την πτώση γυναίκας από το άγαλμα του Βενιζέλου

“Ενετικά τείχη: Με θέα... τον κίνδυνο”: Αυτός ήταν ο τίτλος φωτορεπορτάζ της εφημερίδας “Νέα Κρήτη” τον περασμένο Μάρτιο, που έγραφε πως τα επιβλητικά τείχη του Ηρακλείου αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της πόλης και ένα σημείο όπου τόσο οι ντόπιοι όσο και οι ξένοι επισκέπτες μπορούν να ξαποστάσουν, να ρεμβάσουν και να αγναντεύουν το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας που ξεδιπλώνεται μπροστά τους.

Όσο όμως απέραντη είναι η ομορφιά της θέας τους, τόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος αλλά και οι παγίδες που κρύβουν, που κάποιες φορές μπορεί να αποβούν μοιραίες...

Ιδιαίτερη αναφορά είχε γίνει στα ενετικά τείχη στη λεωφόρο Δημοκρατίας και συγκεκριμένα στο ύψος όπου δεσπόζει το άγαλμα του μεγάλου μας Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου, με αφορμή και το περιστατικό που συνέβη την Κυριακή, όταν μία γυναίκα έπεσε στο κενό από το συγκεκριμένο σημείο.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που παραμονεύει στο συγκεκριμένο σημείο είναι το γεγονός ότι τα τείχη είναι απροστάτευτα, με συνέπεια δεκάδες νέοι που κάθονται καθημερινά σε απόσταση αναπνοής από τον γκρεμό, με τα πόδια να αιωρούνται, κάνοντας κινήσεις πότε μπρος και πότε πίσω, προκαλώντας σοκ και συνάμα αγωνία σε όσους τυγχάνει να τους δουν, να “φλερτάρουν” με τον κίνδυνο να βρεθούν στο κενό. Στο σημείο μάλιστα κάθονται και γονείς με τα παιδιά τους, που τα κρατάνε από το χέρι μην πέσουν από κάτω, ενώ περαστικοί έχουν πολλές φορές δει πιτσιρικάδες να ανεβαίνουν πάνω στο τοιχίο, να πέφτουν και ως εκ θαύματος να τραυματίζονται ευτυχώς ελαφρά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News