«ΣΥΝ+Πραξη Δημοτών Ηρακλείου»: Τα ιστορικά κτίσματα του Ηρακλείου στο επίκεντρο

Ηράκλειο
«ΣΥΝ+Πραξη Δημοτών Ηρακλείου»: Τα ιστορικά κτίσματα του Ηρακλείου στο επίκεντρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η διάσωση των παραδοσιακών και διατηρητέων κτιρίων, κεντρικό ζήτημα στις μελλοντικές αναπλάσεις της πόλης του Ηρακλείου»

Η δημοτική παράταξη «ΣΥΝ+Πραξη Δημοτών Ηρακλείου», στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικού διαλόγου που αναπτύσσει σε θέματα οικονομικού, κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, σας προσκαλεί στην εσπερίδα "Η διάσωση των παραδοσιακών και διατηρητέων κτιρίων, κεντρικό ζήτημα στις μελλοντικές αναπλάσεις της πόλης του Ηρακλείου" που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26/11/2019 στις 18:00 μ.μ. στην αίθουσα Καρούζου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (Κορωναίου 9).

Η εκδήλωση αυτή έχει ως στόχο την ανάδειξη του ζητήματος ένταξης των ιστορικών κτιρίων της πόλης στον ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό αστικού χώρου αλλά και την καλλιέργεια συνείδησης για την προστασία και ανάδειξη της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς, η οποία αποτελεί μια ανεκτίμητη μαρτυρία του παρελθόντος της πόλης του Ηρακλείου.

Στην εκδήλωση θα θιγούν θέματα προστασίας και διάσωσης της μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας του κτιριακού αποθέματος της πόλης του Ηρακλείου και της ομαλής ένταξης αυτού σε κάθε πολεοδομική και αστική παρέμβαση και αναβάθμιση του δημόσιου χώρου.

Έχουν προσκληθεί και θα τοποθετηθούν, εκπρόσωποι επιμελητηρίων και παραγωγικών φορέων (ΤΕΕ/ΤΑΚ, ΕΒΕΗ, ΟΕΒΕΝΗ), ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, οι Εφορείες Αρχαιοτήτων κ.α.        

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News