Δύσκολος χειμώνας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Ηράκλειο
Δύσκολος χειμώνας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγώνας δρόμου για να μπουν στο ταμείο ανεργίας

Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να μπουν στο ταμείο ανεργίας έχουν επιδοθεί οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς η λήξη της τουριστικής σεζόν να φέρνει ανακούφιση η πραγματικότητα είναι διαφορετική αφού τους εργαζόμενους περιμένει ένας δύσκολος οικονομικά χειμώνας και μια λίστα ανεργίας που κάθε μέρα μεγαλώνει.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως ακόμα και μεσούσης της τουριστικής περιόδου και παρά την επιμήκυνσή της οι δείκτες της ανεργίας είχαν πάρει την ανιούσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ τον Αύγουστο οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 14.033 άτομα, καθώς τον τελευταίο μήνα του θέρους αναζητούσαν εργασία 841.481 άτομα, έναντι 827.854 τον Ιούλιο .

Το σύστημα «Εργάνη» κατέγραψε πως η μισθωτή απασχόληση στον κλάδο της εστίασης μειώθηκε ήδη τον Αύγουστο κατά 6.547 θέσεις εργασίας, ενώ και στα καταλύματα υπήρχε μείωση κατά 3.560 θέσεις.

Αύγουστος   (Πηγή: ΟΑΕΔ)

  • +14.033 άνεργοι
  •  Εστίαση - 6.547 θέσεις εργασίας
  • Καταλύματα - 3.560 θέσεις

Aγωνία μετά το «κανόνι» της Thomas Cook

Την ίδια ώρα αγωνία επικρατεί και για το κατά πόσο θα υπάρξει τελικά μέριμνα για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία που επλήγησαν από το κανόνι της Thomas Cook. Σύμφωνα με τα όσα έχουν εξαγγελθεί αναμένεται να δοθεί ένας μήνας επιπλέον ανεργίας με 80 ένσημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News